Croatian English German Italian

Ljubo Vuković

Ljubo Vuković poznati je izvođač i kantautor popularne duhovne glazbe, a na duhovnoj glazbenoj sceni prisutan je više od tri desetljeća.
ponedjeljak, 05. ožujka 2012. u 13:16
Foto
Audio

Ljubo Vuković poznati je izvođač i kantautor popularne duhovne glazbe, a na duhovnoj glazbenoj sceni prisutan je više od tri desetljeća. Uz duhovno zvanje i predano pastoralno djelovanje, Ljubina je velika ljubav glazba koju rado koristi i u pastoralne svrhe.

Glazbom se Ljubo Vuković bavi od djetinjstva. Bio je pjevač, solist u sjemenišnom tamburaškom sastavu, kojega je tada vodio isusovac o. Stjepan Fridl.

Imao je čast prvi zapjevati na prvom Uskrsfestu 1979. godine na zagrebačkoj Šalati uz pratnju sjemenišnih tamburaša s pjesmom „On je ljubav koja ljubi“. Kasnije je kao bogoslov i student Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, a zatim i kao svećenik mnogo puta nastupao na tom festivalu duhovne glazbe. Bio je i član povjerenstva za odabir pjesama, član žirija na samom festivalu i  predavao nagrade.

Nastupao je i na mnogim festivalima duhovne glazbe, a izdvajamo nastupe na Framafestu u Sarajevu, na Tonkafestu u Ogulinu, Krapinafestu u Krapini, Bonofestu u Vukovaru, na Marija festu u Molvama. Uz duhovne festivale pojavio se i na tamburaškom festivalu u Pitomači 1995. gdje je sa svećenikom Anđelkom Kufrinom osvojio prvu nagradu publike. Tri je puta nastupio na Velikogoričkom festivalu tamburaške glazbe, VGF-u.

Godine 2010. snimio je svoj prvi nosač zvuka popularne duhovne glazbe „Vjeran si vjernima“ na kojem se nalaze pjesme s Uskrsfesta „Ja nisam dostojan“, „Bog te vodi“ i „Neka bude volja Tvoja“.

e-mail: ljubo@sismis.com
 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija