Croatian English German Italian

Marijana Zovko

Marijana Zovko hrvatska je glazbenica koja živi u Njemačkoj te nastupa u hrvatskim katoličkim misijama, ali sudjeluje i na hrvatskoj duhovnoj sceni.
petak, 08. lipnja 2012. u 15:19
Foto
Audio

Marijana Zovko hrvatska je glazbenica koja živi u Njemačkoj te nastupa u hrvatskim katoličkim misijama, ali sudjeluje i na hrvatskoj duhovnoj sceni. Odmalena je pjevala u crkvenom zboru te je uz sviranje gitare počela skladati i pisati svoje pjesme.

Prvi put je nastupila na smotri popularne duhovne glazbe, koja se održala 1992. godine u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ s pjesmom „Neka svijeća gori“.

Potom je i snimila prvi album duhovne glazbe pod nazivom „Neka svijeća gori“. Drugi album „Sretan dan, o, Gospode“ izdala je prije deset godina, a u nakladništvu Informativnog centra Mir Međugorje prije dvije godine izašao je njezin album pod nazivom „Svjedočenje“.

S autorskim pjesmama redovito nastupa i na festivalima duhovne glazbe Uskrs festu i Bonofestu.

U izboru Večernjeg lista za inozemstvo za najuspješnije iseljenike u svijetu glume, glazbe i sporta osvojila je 2009. godine prestižnu nagradu Večernjakova domovnica za najpopularniju hrvatsku glazbenicu u iseljeništvu.

e-mail: marijana.zovko@kabelbw.de
web: www.marijanazovko.de

Diskografija:

svjedocenje2.jpg
             CD Svjedočenje
Izdvojeno
Izvođači