Croatian English German Italian

Redovnički Band Aid

Krajem 2014. godine, a u povodu otvaranje Godine posvećena života na inicijativu HKVRPP pokrenuta je inicijativa okupljanja Redovničkog Band Aida. Temeljna ideja bila je obogatiti Godinu posvećenoga života i glazbenim sadržajima koji će predstaviti radost redovničkoga poziva, bogatstvo redovničkih raznolikosti, no prije svega biti glas Radosne vijesti i pozivati na zajedništvo u Kristu.
Autor: Laudato/A.D. Photo: Laudato utorak, 17. studenog 2015. u 15:15
Foto

 

 

Prvo okupljanje RBA rezultiralo je Hvalom redovnika za koju je tekst napisao Tomislav Baran, a glazbu Toni Eterović. Pjesmu i spot, koji su ostavili iznimno pozitivan utisak na širu javnost, ali još više, pokazali  kako RBA može i treba glazbenim izričajem obogatiti Godinu posvećena života te i na takav način pružiti ruku prema ljudima našega vremena, otpjevalo je 102 redovnika i redovnica iz različitih redovničkih zajednica Lijepe naše i BiH.

Nakon tog prvog projekta, na inicijativu Povjerenstvo za trajnu formaciju članovi RBA su izabrali Vijeće RBA koje od tada djeluje u slijedećem sastavu:  fr. Ante Kazoti, OP, s. Elizabeta Peršić, Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, s. Ivana Pavla Novina, OP, s. Ivanka Darojković, Kristova služavka, fra Mario Zrakić, OFM, fra Mate Bašić, OFM i s. Nevenka Tadić, franjevka od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika koju je nedavno zamijenila s. Ljubica Radovac, Klanjateljica Krvi Kristove te pridruženi član mo. Vinko Karmelić.

RBA zbog svoje veličine i specifičnosti djeluje na slijedeći način: na adrese svih redovnika i redovnica koji su se prijavili među pjevače za svaki se projekt šalje poziv na sudjelovanje. Dodatno RBA je otvoren svakom novom glasu i veseli se svakom novom zajedništvu. Iako na svakom projektu ne mogu uvijek sudjelovati svi zbog svojih redovničkih obveza ipak za svaki se poziv pronađe dovoljan broj onih koji su u mogućnosti i žele sudjelovati u projektu. Na taj način RBA osim zvukom, još više sastavom i brojem predstavlja naše zajednice i biva živa slika redovničke spremnosti i sposobnosti za zajedništvo, jasan poziv na zajedništvo u Kristu, živo svjedočenje.

Od okupljanja do danas Vijeće RBA je zaprimilo brojne prijedloge i pozive te prema mogućnostima organizacije odgovorilo na neke pozive za sudjelovanja. U sveukupnosti, od svoga nastanka RBA je prihvatio i ostvario desetak zajedničkih projekata, a i novi ga već očekuju. Ostvareni projekti: Hvala redovnika (prosinac 2014.), glazbeno animiranje euharistijskog slavlja za otvaranje Godine posvećenoga života u zagrebačkoj katedrali (14. prosinca 2014.), Nastup na ''Advent u Zagrebu'' (17. prosinca 2014.), Nastup na ''Božiću u Ciboni'' (26. prosinca 2014.), Glazbeno animiranje euharistijskog slavlja za Svijećnicu u zagrebačkoj katedrali (02. veljače 2015.), Glazbeno animiranje euharistijskog slavlja na Nacionalnom susretu redovnika, redovnica i Bogu posvećenih laika u Godini posvećenog života (Marija Bistrica, 14. ožujka 2015.), Glazbeno animiranje euharistijskog slavlja na Danima hrvatskih svetaca i blaženika (Križevci, 29. svibnja 2015.), Glazbeno animiranje euharistijskoga slavlja za dolaska Pape Franje u Sarajevo (Sarajevo, 06. lipnja 2015.), Glazbeno animiranje euharistijskog slavlja na Redovničkim danima u Zagrebu (24. listopad 2015.)

Projekti koji slijede: Sudjelovanje na humanitarnom koncertu u organizaciji LAUDATO TV ''PROgledaj srcem'' (26. studenoga 2015.), glazbeno animiranje euharistijskoga slavlja na susretu mladih redovnika i redovnica u Zagrebu (28. studenoga 2015.)

 

O nadolazećim projektima ili o aktivnostima članova RBA možete se informirati preko Facebook profila RBA, na kojem je dostupan i kontakt RBA.

 

Izdvojeno
Izvođači