Croatian English German Italian

Stope

Sastav Stope djeluje od 2003. godine u župi Svih svetih u Blatu, a naziv su dobile po njihovoj mještanki bl. Mariji Propetoga Isusa Petković koju žele slijediti, ići njenim „stopama“ ljubavi i dobrote kroz radosnu pjesmu.
srijeda, 11. srpnja 2012. u 15:04
Foto
Audio

Sastav Stope djeluje od 2003. godine u župi Svih svetih u Blatu, a naziv su dobile po njihovoj mještanki bl. Mariji Propetoga Isusa Petković koju žele slijediti, ići njenim „stopama“ ljubavi i dobrote kroz radosnu pjesmu i povremene humanitarne akcije. Trenutno u Stopama pjeva 14 djevojaka, a njihova voditeljica je s. Danijela Škoro, članica sestara Kćeri Milosrđa.

Djevojke su većinom srednjoškolske dobi, te pokoja osnovnoškolka i studentica.

Stope redovito pjevaju na nedjeljnom euharistijskom slavlju, te u svetištu blažene Marije Propetog Isusa Petković svakog 9. u mjesecu kada se slavi njezin dan, na vjenčanjima i drugim slavljima u župi. Pripremaju i prigodne programe za mlade u kojima rado sudjeluju pjesmom i glumom. Redovito volontiraju u oba staračka doma koja se nalaze u Blatu.

Ostvarile su nekoliko samostalnih koncerata i nastupa u Blatu, ali i izvan njega. Gostovale su u Zagrebu, Dubrovniku, Zagersdorfu i Antau (Austrija), Sarajevu (kulturna manifestacija: Kao nekad pred Božić 2009.) i u mnogim drugim gradovima. Sudjelovale su i na nekoliko festivala duhovne glazbe: Uskrs festu 2007., (te osvojile nagradu slušatelja HKR), Bonofestu 2008., Hodočašću u došašće 2008., Papafest 2009., Uskrs festu 2010., Hosanafestu 2010. (osvojivši prvu nagradu publike) te Bonofestu 2011.

Na ljeto 2010. promovirale su u Hrvatskoji i Bosni i Hercegovini svoj prvi nosač zvuka „Moja ljubav si Ti“ koji sadži 11 skladbi. Ostvarile su blisku suradnju s našim poznatim glazbenim producentom Rajkom Dujmićem kroz skladanje pjesme i nekoliko zajedničkih nastupa.

Za svoj uspješan rad više puta su i nagrađivane. Izdvajamo priznanje Općine Blato „Srebrni grb“ za njihov uspješan rad i djelovanje u Blatu i izvan njega.

e-mail: danijelaskoro@gmail.com

web: www.stope.com.hr

Diskografija:

cd-stope-web.jpg
        CD "Moja ljubav si Ti"
Izdvojeno
Izvođači