Croatian English German Italian

VIS Dujam

Vokalno-instrumentalni sastav “Dujam” okuplja splitske srednjoškolke i studentice koje se od 2001. godine sastaju u nadbiskupijskom sjemeništu, gdje pjesmom, molitvom i zajedništvom slave Boga.
četvrtak, 17. svibnja 2012. u 16:11
Foto
Audio

Vokalno-instrumentalni sastav “Dujam” okuplja splitske srednjoškolke i studentice koje se od 2001. godine sastaju u nadbiskupijskom sjemeništu, gdje pjesmom, molitvom i zajedništvom slave Boga. Pjesmom predvode molitve za duhovna zvanja prvim petkom u mjesecu.

“Zaveslali su na pučinu” kao izvođači i autori glazbe za himnu susreta mladih u Šibeniku "Na Tvoju riječ, Kapetane".

Sudionici su brojnih festivala duhovne glazbe, od kojih izdvajamo Papa fest i Uskrs fest, na kojem su 2006. godine dvostruko nagrađeni za skladbu "Vjerujem" (2. nagrada stručne ocjenjivačke komisije i nagrada za najbolji tekst), a 2007. pobijedili su s pjesmom "Bog te ljubi".

Svojom pjesmom obogaćuju nadbiskupijske susrete mladih, vjeronaučne olimpijade za osnovne i srednje škole, seminare, hodočašća, predstavljanja knjiga, koncerte i duhovne obnove.

Prvi nosač zvuka VIS "Dujam" pod nazivom ˝Bog te ljubi˝ izdan je u nakladničkoj kući Verbum 2008. godine. CD objedinjuje niz skladbi izvođenih na najznačajnijim hrvatskim festivalima duhovnih šansona Uskrs festu i Papa festu, kao i skladbi koje su uveličale razne seminare i susrete mladih.

Voditeljica sastava je Maja Dolić. 

e- mail: strkmaja@yahoo.com
 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija