Croatian English German Italian

VIS Papa band

Papa band djeluje kao glazbena sekcija Hrvatske katoličke zajednice MI u Solinu. Osnovan je 1998. godine prigodom posjeta pape Ivana Pavla II. solinskom marijanskom svetištu kad su predvodili pjevanje.
utorak, 15. svibnja 2012. u 15:06
Foto
Audio

Papa band djeluje kao glazbena sekcija Hrvatske katoličke zajednice MI u Solinu. Osnovan je 1998. godine prigodom posjeta pape Ivana Pavla II. solinskom marijanskom svetištu kad su predvodili pjevanje, a imali su čast pjevati prilikom dolaska Pape u Dubrovnik 2003. godine.

Band je i dobio ime u spomen na Papu. Pjevali su u brojnim mjestima i gradovima Lijepe naše. Redovito nastupaju na molitvenim susretima i euharistijskim slavljima u Solinu, na koncertima i drugim kulturnim priredbama. Redoviti su sudionici Papa festa koji se od 1999. godine održava u Solinu, a pjevali su i na Bono festu u Vukovaru te misnom slavlju na Uskrs festu. Gostovali su u Americi 2005. godine (Chicago, Cleveland i New York), a u travnju 2008. godine u Njemačkoj (Mainz i Frankfurt).

Godine 2003. izdali su svoj prvi nosač zvuka duhovnih autorskih pjesama "Trag do tebe“, a 2008. predstavili su i drugi nosač zvuka "Kriste, vodi me".

Kroz Papa band prošlo je u ovih deset godina oko četrdesetak mladih, a danas band ima dvadesetak članova i uspješno ga vode Hrvoje Mandić i Maja Dolić. 

e- mail: strkmaja@yahoo.com

Diskografija:

cd-omot-2.jpg
            CD Kriste, vodi me
Izdvojeno
Izvođači