Croatian English German Italian

VIS Mir

Vokalno-instrumentalni sastav „Mir“, koji djeluje od 2005. godine u župi Mučeništva svetoga Ivana Krstitelja u Županji, okuplja dvadeset mladih koji sudjeluju i u pastoralnim aktivnostima u župi.
ponedjeljak, 19. ožujka 2012. u 16:09
Foto

Vokalno-instrumentalni sastav „Mir“ djeluje od 2005. godine u župi Mučeništva svetoga Ivana Krstitelja u Županji, na inicijativu župnika vlč. Ivana Varoščića. Trenutno u sastavu svira i pjeva 20 mladih koji sudjeluju i u pastoralnim aktivnostima u župi.

Na samome početku predvodio ih je i naučio osnovama Županjac Pero Galić, pjevač grupe" Opća opasnost", a posljednje dvije godine veliki doprinos glazbenom izričaju „mirovaca“ (kršćanski pop i rock) dala je i suradnja s grupom "Emanuel".

VIS Mir odlikuje bogatstvo solista, dok su u pogledu glazbenih instrumenata zastupljeni klavijature, električne i bas gitare te bubnjevi. Redovito sviraju na misama nedjeljom navečer, a rado se odazovu i pozivu animiranja liturgijskih slavlja, duhovnih obnova te humanitarnih događaja po drugim župama u Slavoniji.

Gostovali su na mnogim mjestima po Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini (prigodom beatifikacije drinskih mučenica) te su dvaput sudjelovali na Bonofestu (2008. i 2010.). Prošle (2011.) godine su se i po prvi puta predstavili na Uskrsfestu s pjesmom "Evo ti sina", a i ove godine nastupaju na tom festivalu s pjesmom "Tvoje ime je ljubav".

U kolovozu 2011. godine izdali su svoj prvi nosač zvuka pod naslovom "Za tobom, Isuse".

Kontakt: bendmir@hotmail.com

Facebook: VIS Mir

Diskografija:
vis-MIR-(1).jpg
           CD Za Tobom, Isuse


Izdvojeno
Izvođači