Croatian English German Italian

Proroci

Vokalno-instrumentalni sastav "Proroci", koji čine mladi okupljeni iz šest subotičkih župa, djeluje u mnogim pastoralnim aktivnostima na razini Subotičke biskupije te sudjeluje na brojnim festivalima duhovne glazbe.
Donnerstag, 15. März 2012. u 23:26
Foto
Audio

Vokalno-instrumentalni sastav "Proroci", koji čine mladi okupljeni iz šest subotičkih župa, djeluje u mnogim pastoralnim aktivnostima na razini Subotičke biskupije te sudjeluje na brojnim festivalima duhovne glazbe.

"Proroci" su nastali na inicijativu dr. Marinka Stanića 2006. godine, a te godine su i prvi puta nastupili na prvom Hosanafestu. Od tada redovito nastupaju na festivalima duhovne glazbe diljem Hrvatske te u Subotici. Također, animiraju pjevanje na prigodnim događanjima.

Na festivalima su ostvarena i mnoga prijateljstva, te je u suradnji sa VIS-om "Matheus" iz Bizovca održan i adventski koncert na gradskom trgu u Ogulinu, kao i humanitarni koncert u Bizovcu, za pomoć Humanitarno-terapijskoj zajednici za pomoć ovisnicima – Hosana, koja djeluje na prostorima Subotičke biskupije. Na Kampu duhovne glazbe koji je održan u rujnu 2010. u Podrutama, započela je ozbiljnija suradnja sa Matheusom i Apostolima mira, s kojima je i održan zajednički koncert u prosincu 2010. godine u Subotici pod nazivom "Zagrljeni u duši", kao i korizmena duhovna obnova u Đakovu.

"Proroci" su se u suradnji s "Matheusom", VIS "Damjanom" i Zvonimirom Kalićem okupili u band aid "Mreža ribara", te izdali pjesmu "Mreža ribara" povodom Papinog pohoda Hrvatskoj 2011. godine. Sudjelovali su u izradi nosača zvuka s pjesama posvećenih slugi Božjem o. Gerardu Tomi Stantiću, koji je izdan povodom Gerardova 2011.

Za svoj rad primili su brojne nagrade. Na Hosanafestu 2007. i 2010. osvojili su prvo mjesto, na Uskrsfestu 2008. treće mjesto dok su na Tonkafestu 2010. dobili drugu nagradu publike i žirija, a  nagrađeni su za najbolji tekst na Hosanafestu 2007. i Uskrsfestu 2009.

Kao posebno priznanje za promicanje kršćanstva, "Prorocima" je 2008. godine dodijeljena je nagrada od strane Katoličkog instituta za kulturu, povijest i duhovnost "Ivan Antunović".

Članovi ovog sastava također su aktivni u Pastoralu mladih Subotičke biskupije, voditelji su emisije za mlade na Radio Mariji, članovi Odbora Tribine mladih, dopisnici katoličkog lista Zvonik, kao i mnogih drugih organizacija pri Katoličkoj crkvi.

Današnju postavu čine: Anita Kovač, Martina Dulić, Marija Jaramazović, Jelena Bašić Palković, Karolina Stantić, Darko Temunović, Petar Gaković, Novica Miljački; na intrumentima: David Anišić  - klavijature; Nikola Bašić - akustična gitara; Vladimir Lišić - bass gitara; Vlado Kovač - bubnjevi i perkusije; Katarina Evetović – violončelo te Tony Manhart kao tehnička podrška.

U pripremi je prvi nosač zvuka.  

e-mail: darkotercar@yahoo.com ili anisicdavid@yahoo.com

Facebook: VIS Proroci
 

Izdvojeno
Izvođači