Croatian English German Italian

VIS "Snaga mira"

Vokalno-instrumentalna skupina "Snaga MiRa" nastala je 1993. godine na temeljima pastoralnog rada s mladima voditeljice skupine Snježane Foretić te od tada kontinuirano djeluje.
srijeda, 18. srpnja 2012. u 14:33
Foto
Audio

Vokalno-instrumentalna skupina "Snaga MiRa" nastala je 1993. godine na temeljima pastoralnog rada s mladima voditeljice skupine Snježane Foretić te od tada kontinuirano djeluje.

Članovi skupine sudjeluju u karizmi Zajednice "Molitva i Riječ" čiji je utemeljitelj prof. Tomislav Ivančić. Više od dvadeset godina VIS “Snaga MiRa“ pjesmom i svjedočanstvima prati seminare koje organizira Zajednica “MiR“.

Od prvog nastupa na pod nazivom "Mislimo misli mira", 1994. godine, "Snaga mira" održala je niz koncerata, recitala i igrokaza.

Za Božić 2004. godine izašao je prvi nosač zvuka ViSa „Snaga MiRa“ pod nazivom „Pogledaj nebo“ sa 15 autorskih skladbi. Početkom 2011. godine objavljen je drugi album duhovne glazbe pod  nazivom “Nađi vremena...” na kojem se nalazi novih 14 autorskih skladbi duhovne glazbe, raznih autora, članova VIS-a. Oba nosača zvuka izdala je Zajednica "Molitva i Riječ" - podružnica zajednica Dugo Selo.

VIS "Snaga mira" prvi put se na festivalu predstavio pjesmom "Isus neka te vodi" na "Krapinafestu 2004.", a na festivalu "Duga 2004." u Ludbregu skupina je osvojila treće mjesto s pjesmom "Ustani, zasini!" („Svjetlost tvoja dolazi“). Nastupili su i na Marijafestu 2004. godine s pjesmama „Ljubav je okrugla“ i „Kao dijete“, na Papafestu 2006. sa pjesmom „Do pravog života“, te u Vukovaru na Bonofestu 2008. godine s pjesmom „Tvoja kap kiše“.

VIS "Snaga mira" sa povećanim brojem članova pjeva na nedjeljnoj misi za mlade u 18 sati u župi sv. Martina biskupa u Dugom Selu, a proteklih godina u svojoj župi posebno se bavi pastoralnim radom sa krizmanicima, te najčešće organizira samostalne koncerte u svojem gradu.          
                                                                           
e-mail: snjezana.foretic@zagreb.hr
                 snjezana.foretic@voda.hr
 
Diskografija:

nebo.jpg vrijeme.jpg
CD Pogledaj nebo     CD Nađi vremena
Izdvojeno
Izvođači