Croatian English German Italian

Zbor Kolbe

Zbor Kolbe sačinjavaju mladi koji su se odazvali na audiciju za mjuzikl "Život za život", koja je bila provedena pod kraj kolovoza 2012. Trenutačno ovaj zbor broji dvadeset i šest članova.
Autor: Laudato Photo: zborkolbe.hr srijeda, 06. studenog 2013. u 11:29
Foto

Zbor Kolbe sačinjavaju mladi koji su se odazvali na audiciju za mjuzikl "Život za život", koja je bila provedena pod kraj kolovoza 2012. godine. Mjuzikl "Život za život" je mjuzikl o sv. Maksimilijanu Kolbeu u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu.

Autor originalnog djela, rock-opere opere “Kolbe. Fare della vita un dono” (Kolbe. Učiniti da život bude dar) je talijanski skladatelj duhovnih pjesama, šansona i mjuzikala Daniele Ricci. On je želio da život i djelo sv. Maksimilijana Kolbe i pobožnost prema Bezgrešnoj dopru do što većeg broja ljudi našega vremena, osobito mladih. Hrvatska inačica “Život za život” priprema se kao mjuzikl posvećen svim žrtvama totalitarnih režima.

Mjuzikl je podijeljen u devet prizora, koji kronološkim redom prikazuju život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana (Rajmunda) Kolbea. Svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema, a prizori su obogaćeni pripovjedačem i video projekcijama, u svrhu boljeg i potpunijeg informiranja gledatelja i lakšega doživljaja konačne poruke mjuzikla. Producent mjuzikla “Život za život” je fra Ivan Bradarić, OFMConv. Scenarij je povjeren Krešimiru Tičiću, a režija Richardu Simonelliju.

Izdvojeno
Izvođači