Croatian English German Italian

Zbor mladih "Madonna Nives"

Zbor mladih kutinske župe Gospe Snježne osnovan je 2000. godine, a nosi naziv "Madonna Nives", što znači Gospa Snježna, prema zaštitnici Crkve.
Autor: Laudato Photo: kutina.zupa-kutina.hr petak, 30. svibnja 2014. u 16:29
Foto

Zbor se danas sastoji od tridesetak mladih članova, koji svojim pjevanjem i sviranjem duhovnih šansona uljepšavaju svaku nedjeljnu večernju misu. Ponekad gostuju u različitim župama na nastupima ili trodnevnicama. Voditeljica zbora je violistica Marta Havliček, a osim violistice sviraju i ovi mladi talentirani svirači: Matej Vuković – klavijaturist, Marko Dagen i Martin Cigula – gitare i Andrija Krmpotić – flautist. Probe zbora se održavaju svake nedjelje u 17 sati u vjeronaučnoj dvorani župnog dvora.

Nedavno su mladi iz zbora snimili himan bratu Ivanu Bonifaciju Pavletiću. U tom projektu vodili su ih Marta Havliček i Tomislav Brajdić. Prvu izvedbu na talijanskom jeziku himan je doživio prije šest godina, prigodom polaganja Bonifacijevih ostataka u crkvu njegove Družbe u Rimu, u izvedbi Okteta pjevačkog zbora crkve Sv. Petra. Himan je izvođen u raznim prigodama, a sada je dobio i mogućnost javnog medijskog izvođenja, ali i slušanja u obiteljskom ozračju. To će osobito koristiti popularizaciji Bonifacijeva imena, ali i njegova rodnog zavičaja. 

Himan se može poslušati na mrežnim stranicama Sisačke biskupije

 
Izdvojeno
Izvođači