Croatian English German Italian

Zbor mladih Varaždinske biskupije

Zbor mladih Varaždinske biskupije okuplja mlade koji već pjevaju u svojim župnim zajednicama te nastupaju na biskupijskim susretima i koncertima.
četvrtak, 22. ožujka 2012. u 16:22
Foto

Zbor mladih Varaždinske biskupije osnovan je u rujnu 2005. godine uslijed sve učestalijih susreta, molitava i misa s mladima na biskupijskoj razini. Uvidjelo se da bi bilo dobro mlade vjernike, koji već pjevaju u svojim župnim zajednicama, okupiti i angažirati da pjevaju i na biskupijskim susretima mladih. Ovu osnovnu svrhu Zbor upotpunjuje godišnjim koncertom, izdavanjem notnih materijala, karitativnim djelovanjem i ostalim aktivnostima.

Zbor djeluje u okviru biskupijskog Ureda za pastoral mladih kojeg vodi vlč. Tihomir Kosec, ujedno i duhovnik zbora. Voditelj i dirigent zbora je Željko Martinković.

Članovi zbora su mladi katolici (srednjoškolci, studenti i radnička mladež) koji predvode liturgijsko pjevanje u svojim matičnim župnim zajednicama i koji imaju volje i mogućnosti sudjelovati u radu zbora. Trenutno zbor ima 60-ak članova iz župa Varaždinske biskupije.

Nastupaju na koncertima i drugim prigodnim događanjima u biskupiji. Također, zajedno s Apostolima mira izvodili su himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu 2008. pod nazivom "Postojani".

Zbor mladih Varaždinske biskupije započeo je projekt kojim će okruniti seriju svojih adventsko-božićnih koncerata hrvatskih pučkih pjesama. Riječ je o projektu izavanja CD-a na kojemu će biti zabilježene neke od najljepših hrvatskih adventskih i božićnih pjesama.

e-mail: zeljko.martinkovic@gmail.com

web: Zbor mladih Varaždinske biskupije

Facebook: Zbor mladih Varaždinske biskupije

Izdvojeno
Izvođači