Croatian English German Italian

Zvonimir Kalić

Zvonimir Kalić jedan je od najmlađih solista hrvatske duhovne glazbene scene. Svojim pjesmama ističe kako je ljepota duhovne glazbe u spoju molitve, vjere i ljubavi prema Gospodinu koji nas neizmjereno čuva, vodi i ljubi. Nastupom na ovogodišnjem Uskrsfestu 2014. želja mu je posvjedočiti slušateljima kroz pjesmu koliko je zaista Bog velik u njegovom životu.
Autor: Laudato srijeda, 30. travnja 2014. u 15:12
Foto
 

Zvonimir Kalić dolazi iz župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Vrpolju, a student je četvrte godine DIU Libertasa, diplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije u Zagrebu. 

Pjevanjem se bavi od malena, a aktivnije pjeva od devete godine kada se počeo prijavljivati u izbor za Dječju pjesmu Eurovizije. Nastupio je na nekoliko festivala tamburaške, zabavne i pop glazbe na kojima je osvojio i neke nagrade, a nije mu stran ni nastup u dobrotvorne svrhe. Životni put usmjerio ga je i prema duhovnoj glazbi pa se tako na području duhovne glazbe prvi put predstavlja na Bonofestu 2008. godine u Vukovaru s pjesmom "Moj Isuse dragi", a potom na Hosanafestu 2010. u Subotici s pjesmom "Ljubljeni Isuse" kao tekstopisac, skladatelj i izvođač. 

2011. godine ovaj mladi glazbenik dobio je poziv kao solist pjevati "Mrežu ribara", pjesmu dobrodošlice Svetome Ocu koju je izveo kao član istoimenog Band Aida. Izveli su je i pred papom Benediktom XVI. na Trgu bana Jelačića. Uspomenu na taj jedinstven nastup Zvonimir Kalić čuva kao posebno vrijedno i drago iskustvo. 

Poseban poticaj za daljnji rad bio mu je debitantski nastup na Uskrsfestu 2012. godine s pjesmom "Osloni se na Krista". Taj debitantski nastup otvorio mu je vrata za sudjelovanje na festivalima Vidfest, Stepinčeve note i Hodočašće u Došašće. 

Od javnih nastupa uz sudjelovanje u izvedbi pjesme "Mreža ribara" prigodom dolaska Svetog Oca u Hrvatsku, izdvaja i koncert Gospi u čast (BIH), humanitarni koncert vjerske emisije Radio Đakova "Efata – otvori se", humanitarni koncert za djecu i majke iz Nazorovog doma, te ponovni nastup na Uskrsfestu 2012. s pjesmom "Kruh života" te na Hosanafestu 2012. godine, gdje kao član Band Aida Glasnici s pjesmom "Nek Mu pjeva svijet" osvaja prvu nagradu stručnog žirija. 

U zajedništvu sa Josipom Dević i Viktorom Keslerom, koji su mu uz roditelje velika podrška, nastaju pjesme iz njihove malene radionice. U pratnji Zvonimir ima i mladu ekipu pjevača i svirača s kojima vrlo često nastupa. 

Zvonimir Kalić svojom pjesmom ističe kako je ljepota duhovne glazbe u spoju molitve, vjere i ljubavi prema Gospodinu koji nas neizmjereno čuva, vodi i ljubi. A nastupom na ovogodišnjem Uskrsfestu 2014. želja mu je posvjedočiti slušateljima kroz pjesmu koliko je zaista Bog velik u njegovom životu.

 
Izdvojeno
Izvođači