Croatian English German Italian

„Biseru iz Malog Blata“: CD na čast bl. Marije Propetog Isusa Petković

Nosač zvuka sa skladbama u čast bl. Marije Propetog Isusa Petković izdan je 2004. godine, a sniman 14. i 15. veljače iste godine u Varaždinskoj katedrali. Skladbe su izveli sljedeći sastavi: Mješoviti zbor HPD „Slavulj“, Muški vokalni asambl „Petrinjski slavulji“ i Ženski vokalni asambl „Petrus“, pod ravnanjem mo. Josipa Degl'Ivellija. Solisti su: Mladen Kahlina, bariton, Krešimr Haas, orgulje, Meri Cetinić, vokal, Ivo Šeparović, vokal i Božo Skoko, narator.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: mjakubin.blogspot.com četvrtak, 09. srpnja 2015. u 15:34
Foto

Nosač zvuka sa skladbama u čast bl. Marije Propetog Isusa Petković izdan je 2004. godine, a sniman 14. i 15. veljače iste godine u Varaždinskoj katedrali. Skladbe su izveli sljedeći sastavi: Mješoviti zbor HPD „Slavulj“, Muški vokalni asambl „Petrinjski slavulji“ i Ženski vokalni asambl „Petrus“, pod ravnanjem mo. Josipa Degl'Ivellija. Solisti su: Mladen Kahlina,  bariton, Krešimr Haas, orgulje, Meri Cetinić, vokal, Ivo Šeparović, vokal i Božo Skoko, narator.
 
Glazbeni producent izdanja je fra Izak Špralja.
 
CD „Biseru iz Malog Blata“ je zapravo tonski zapis pjesmarice koja je tiskana u kolovozu 2003. godine, a koja sadržava 17 skladbi i jednu misu na čast hrvatskoj blaženici Mariji Propetog Isusa Petković. Zbirka, kao i CD je glazbeni doprinos brojnih hrvatskih skladatelja štovanju Blaženice, a same skladbe su vrlo raznolike te obuhvaćaju mnoge izvođačke mogućnosti i potrebe, od izuzetno jednostavnih, gotovo pučkih, do velikih zborskih svečanih skladbi.
 
Posebno treba izdvojiti skladbu, himan „Marija dijete u Blatu se rodi“ objavljenu u Glasu Koncila 18.05.2003., ususret dolasku svetog oca Ivana Pavla II. u Hrvatsku i ususret beatifikaciji Marije Petković, te svečanu pjesmu „Biseru iz Malog Blata“ koja je tiskana i u hrvatskoj nacionalnoj liturgijskoj pjesmarici „Pjevajte Gospodu pjesmu novu“. Tekstove za obje skladbe napisao je splitski svećenik don Ante Mateljan, a glazbu Josip degl'Ivellio.
 
Posebnost ovog CD izdanja je i dokumentarni detalj: u predzadnjem broju na CD-u možete čuti originalni glas blaženice, njezin govor na Blagovijest 25.03. 1961. godine.
 
Uz tu zanimljivost, na CD-u se mogu čuti i posebno izabrane misli Blaženice, a to i čitav sadržaj CD-a poslušajte ovdje.

Informacije o nosaču zvuka preuzete su s web stranice www.marijapropetog.hr

Izdvojeno
Izvođači