Croatian English German Italian

"Light Up The Sky": pjesma o ljubavi i patnji

Poslušajte pjesmu koja je nastala iz iskustva jednog od članova sastava "The Afters". Joshui je iskustvo prometne nesreće promijenilo život, a inspiriralo ga je da ovom pjesmom "Light Up The Sky" ukaže na iskustvo Božje blizine u patnji.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: cdr.cz utorak, 29. srpnja 2014. u 19:32
Foto

Pjesma "Light Up The Sky" nalazi se na istoimenom albumu iz 2010. godine kojeg potpisuje skupina "The Afters". Riječ je o četveročlanome američkom sastavu, poznatom u krugu suvremene kršćanske glazbene scene. Njihova pjesma "Never Going Back to OK" bila je najslušanija kršćanska pjesma tijekom cijele 2008. godine, a to je zabilježeno na kršćanskim top ljestvicama.  Srca slušatelja mladi su Amerikanci osvojili i pjesmom "Light Up The Sky". Pjesma je to koja tematizira vjerničko iskustvo Božje blizine čovjeku koji pati. 

Pjesmu "Light Up The Sky" prati zanimljiva i stvarna priča. Glavni vokal sastava "The Afters" Joshua Havens ispričao je slušateljima sve o događaju koji je uzrokovao nastanak ove pjesme, o čemu je izvijestio portal "Today's Christian Music": 

"Na kraju putovanja u Colorado, gdje sam išao sa svojom obitelji, vozili smo se natrag u Dallas. Odjednom je ispred nas na cestu izletio automobil, vozeći tolikom brzinom, da su moji pokušaji kočenja bili uzaludni: sudarili smo se. Naš se automobil prevrnuo, stajao je naopačke, u pustoši Colorada, a unutra sam bio sa suprugom i troje djece. Iako smo se svi uspjeli izvući iz automobila, taj trenutak neću nikada zaboraviti. Iskusio sam trenutak u kojem mi se smrt činila toliko blizu, i to je promijenilo način na koji gledam na život. Počeo sam preispitivati svoje prioritete. Sve ono što sam prije zaista želio više mi nije bilo važno. Ovo iskustvo me naučilo da zauzmem stav i kažem: 'Bože, što god Ti želiš, želim i ja. Tvoja volja je ono što ja želim u svome životu.' Ono što je zaista jedino važno u životu je izvršavati Božju volju." 

Poslušajte pjesmu koja je nastala iz životnog iskustva mladog pjevača. Spot koji prati pjesmu oslikava razne teške situacije koje čovjek može doživjeti, ali ujedno pokazuje da u Božjoj blizini sve dobiva svoj smisao.

 

Izdvojeno
Izvođači