Croatian English German Italian

"Needtobreathe": rock glazbenici osvojili prvo mjesto na dvije ljestvice

Rivers In The Wasteland naziv je petoga studijskog albuma američke rock skupine Needtobreathe. Glazbenici su tek objavili album, po prvi put se s njime pojavili na ljestvici i odmah osvojili prvo mjesto najprodavanijih kršćanskih albuma. Album je objavljen 15. travnja, a već je postigao zapažen uspjeh: uz već navedno prvo mjesto, mladi glazbenici prvi su i na ljestvici rock pjesama, a prodali su 49 000 primjeraka u prvih tjedan dana od objavljivanja albuma.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: folking.com srijeda, 30. travnja 2014. u 17:27
Foto

Needtobreathe mladi je američki bend s tri člana: dvojica braće Bear Rinehart, koji je glavni vokal, a svira gitaru i klavir, Bo Rinehart je prateći vokal i svira gitaru, a Seth Bolt zadužen je za prateće vokale i sviranje bas gitare. 

Ljubiteljima filma ova skupina glazbenika mogla bi biti poznata po soundtracku za film „P. S. Volim te“ pod naslovom More Time

Novi album trio je snimao tijekom godine dana, a do sada ga je pregledalo dvanaest kritičara, koji su ga ocijenili najvišim ocjenama. Album se sastoji od jedanaest pjesama, a već nakon slušanja prvih pjesama može se čuti karakterističan stil i zvuk benda, po kojemu su članovi prepoznatljivi. Radi se o originalnom i ozbiljno obavljenom poslu, a slušatelji albuma, ukoliko je njihovo uho naviklo na rock ritmove, sasvim sigurno bit će zadovoljni pjesmama. Pojedine pjesme jednostavno umjetničkom slobodom pjevaju o različitim situacijama ili međuljudskim odnosima, dok druge izravnije tematiziraju duhovne motive. 

Poslušajte pjesmu u kojoj Needtobreathe pjevaju o neiscrpnoj Božjoj ljubavi čijem se vodstvu predaju bez straha. Neka pjesma pod naslovom Multiplied svakom slušatelju bude poticaj na slično predanje. 

 

 

Preporučamo također pjesmu koja tematizira bratsku ljubav, pod naslovom Brother.
 
Izdvojeno
Izvođači