Croatian English German Italian

"Restart"

Na ovotjednoj top ljestvici najpopularnijih kršćanskih albuma prvo mjesto zauzeo je album pod nazivom «Restart» australske kršćanske skupine Newsboys.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: beckywrightsongs.com utorak, 24. rujna 2013. u 10:54
Foto

Četvorica glazbenika već dugo slove kao jedan od najpopularnijih kršćanskih bendova koje je teško nadmašiti. Posebno su prepoznatljivi po svojim nastupima uživo, koji su puni energije i dižu publiku na noge. Album «Restart» objavljen je 10. rujna, a s prvim ulaskom na top ljestvicu odmah je osvojio prvo mjesto. 

«Najbolji album kojega smo ikada snimili»  

Sastav sa skoro 30 godina djelovanja na glazbenoj sceni iza sebe, tijekom kojih su se i postava i glazbeni izričaj mijenjali, opet je objavio nešto sasvim novo. «Restart» je 17. studijski album Newsboysa, koji za razliku od prethodnih albuma ima elemente elektroničke glazbe i time uz njihov već poznati pop i rock žanr, plasira novi i originalni zvuk na ljestvice suvremene kršćanske glazbe.

Snimanje albuma nije bilo lako. Prije nekoliko godina iz benda je istupio član koji je držao mjesto glavnoga vokala više od 20 godina. «Restart» je treći po redu studijski album snimljen s novim vokalom, Michaelom Taitom. «Ta promjena pružila nam je nevjerojatnu priliku da isprobamo nešto što u glazbenom smislu nikada nismo doživjeli. To je rizik, ali mislim da svaki bend koji želi izdržati kušnje nakon toliko godina mora proći kroz nove početke», rekao je bubnjar Duncan Phillips i nastavio zajedno s ostalim članovima benda: «Ovo je naš najbolji album do sada!» 

Newsboys – uvijek originalni

Ovotjedni broj jedan Billboardove liste najprodavanijih albuma kršćanske glazbe samo je jedan u nizu velikih uspjeha Newsboysa. Započeli su svoj glazbeni put 1985. godine u Australiji entuzijazmom četvorice mladića, a nakon dvije godine već su se probili u SAD. Na kršćanskoj glazbenoj sceni primijećeni su 1992. četvrtim po redu albumom «Not Ashamed», a prvi pravi uspjeh postigli su petim albumom iz 1994. godine pod nazivom «Going Public», koji je osvojio nagradu za najbolji rock album godine. Pjesma «Shine» s tog albuma zabilježena je među prvih deset najboljih pjesama suvremene kršćanske glazbe. Do danas su osvajali prva mjesta na ljestvicama s 30 svojih pjesama, četiri puta su nominirani za nagradu Grammy, a prodali su više od 8 milijuna albuma. 

«Ne može se poreći da su Michael, Jody, Jeff i Duncan odlični u onome što rade. Ako po ovome albumu možemo predvidjeti što nas od njih u budućnosti čeka, imamo se čemu veseliti još mnogo godina», izjavili su kritičari. 

Novost koju donosi novoobjavljenih jedanaest pjesama na albumu simboličnoga naziva «Restart» poslušajte u naslovnoj pjesmi albuma.

 

Izdvojeno
Izvođači