Croatian English German Italian

"Sto" - novi album kršćanskog hip-hopa

Na popisu najprodavanijih kršćanskih albuma ovoga se tjedna našao glazbenik hip - hop žanra poznat pod umjetničkim imenom "KB". Kevin Elijah Burgess američki je hip - hop glazbenik s Floride. Voditelj je sastava "HGA", a od 2010. godine djeluje samostalno. Album s kojim je dospio na prvo mjesto ovotjedne top liste nosi jednostavan naziv "100".
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: rapgenius.com subota, 15. ožujka 2014. u 12:06
Foto

Životni put ovog mladog, dvadesetpetogodišnjeg glazbenika nije bio jednostavan. Odrastao je boreći se s posljedicama razvoda svojih roditelja, a nakon što se s 15 godina s majkom preselio u, kako kaže, najgori predio Floride započela je borba na privatnom planu. Kevin je bio odličan učenik, pa mu je ponuđena stipendija za nastavak školovanja.

Stipendiju je odbio jer se borio s ozbiljnom depresijom koja ga je dovela i do eksperimentiranja s raznim vrstama droge. Škola, učenje i svakodnevne obveze postale su mu velik teret, a zbog privatnih problema zanemario je sve ostalo i čak razmišljao o samoubojstvu. Tijekom tog teškog razdoblja Kevin je upoznao Jeremyja, kršćanina koji ga je upozao s kršćanskim hip - hopom. Poklonio mu je jedan CD, Kevin ga je poslušao i kasnije ustvrdio: "Nakon što sam čuo Radosnu vijest tako predstavljenu, preporodio sam se."

Nakon srednje škole Kevin je polako okupio grupu kršćanskih repera i zajedno su formirali grupu HGA - His Glory Alone. Uskoro je započeo i samostalnu karijeru, koja je trenutačno afirmirana prvim mjestom na top listi najtraženijih kršćanskih albuma. 

Naziv albuma "100" uz kratko umjetničko ime "KB" može zbuniti slušatelje, međutim naziv albuma nije slučajan. Kevin objašnjava: "Isus se dao za sve ljude - sto posto, bez rezerve. Zauzvrat mi ćemo njemu dati sebe sto posto i živjeti na ovome sivjetu samo za njega - sto posto."

Album traje samo 23 minute i ima šest pjesama, a sve su usredotočene na naglašavanje potrebe da čovjek živi isključivo za Isusa, bez obzira što u životu radio. Pjesme također tematiziraju ono što se može ispriječiti na tom putu života za Isusa, osobito kad se radi o zabrinutosti zbog mišljenja drugih ljudi. KB ističe da se prije svakoga straha od drugih i od kritike trebamo podsjetiti: radimo za Gospodina, i trebamo prvenstveno voditi računa hoće li se naš rad svidjeti njemu. 

Cijeli album "100" je vrhunski hip - hop podsjetnik da se sva ljudska nastojanja trebaju usmjeriti prema Gospodinu, koji je čovjeka obdario svim talentima i sposobnostima, te da je čovjeku potrebna Njegova pomoć, podrška i stalna pratnja da bi se to i ostvarilo. 

Poslušajte pjesmu koja otvara album "100" pod nazivom "Give My All".  

 
Izdvojeno
Izvođači