Croatian English German Italian

Casting Crowns: "Thrive"

Najnoviji, osmi po redu studijski album kršćanske rock skupine Casting Crowns, pod nazivom "Thrive" ovoga je tjedna na samome vrhu Billboardove top liste najprodavanijih albuma suvremene kršćanske glazbe. Teme svih dvanaest novih pjesama usredotočene su na shvaćanje ljudskog identiteta u Kristu i potpunoj radosti koja proizlazi iz činjenice da smo djeca Božja, ističu glazbenici skupine Casting Crowns.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: life1019.com četvrtak, 13. veljače 2014. u 12:16
Foto

"Neizreciva radost, nepresušna vjera, nezaustavljiva ljubav: uz to je sve moguće!", riječi su naslovne pjesme novog albuma američke kršćanske rock skupine, osnovane 1999. godine, koja je do sada izdala osam višestruko nagrađivanih studijskih albuma. Mark Hall, vodeći vokal skupine već se više od dvadeset godina u svome pastorskom djelovanju obraća mladim ljudima i obiteljima, a kroz glazbu zajedno s još šest članova skupine Casting Crowns poručuje isto na drukčiji način. 

"Mnoge obitelji na moje pitanje o tome kako žive odgovaraju da nekako preživljavaju. Ali to nije život kakvoga je Bog za nas zamislio! Prihvaćanje poruke Svetoga pisma ne znači da nikad više nećemo imati problema, možda upravo suprotno, no i unatoč tome, vjerujemo da Bog nije za nas zamislio samo puko preživljavanje teškoća. Stvorio nas je da napredujemo, da budemo pobjednici i obećao nam da je s nama u sve dane do svršetka svijeta. Ovaj novi album pokušaj je skiciranja kako bi onaj koji vjeruje djelovao da malo istraži svoje korijene i shvati Boga i samoga sebe dublje.", poručuje Mark Hall. 

Pjesme Casting Crownsa uvijek su usredotočene na izgradnju odnosa s Bogom i zamišljene su kao poticaj komunikacije sa Stvoriteljem, koja će rezultirati i kvalitetnijim odnosima s bližnjima. U dvanaest novih pjesama glazbenici su se pozabavili i teškim životnim temama i potrudili se donijeti poruku kršćanske nade u obiteljske probleme potrage za uspjehom koja rezultira prazninom i izolacijom u obiteljskim odnosima. Glazbenici su se dotakli i problema ovisnosti, koju u svoj ozbiljnosti promatraju iz kršćanske perspektive. 

Album "Thrive" poučan je i inovativan, otvara različite teme za razmišljanje i dotiče mnoge ljudske probleme sa specifično kršćanskom porukom nade, vjere i ljubavi, a članovi skupine obećaju još mnogo uspješnih uradaka, jer ih, kako kažu vodi ljubav i radost u širenju Radosne vijesti: "Bog pobjeđuje i mijenja svijet. Može se činiti da vremena postaju sve teža i beznadna, no gdje god pođete možete vidjeti Njegovo svjetlo, i to svjetlo pobjeđuje. Uvijek." 

Poslušajte poticajnu naslovnu pjesmu albuma "Thrive", koja poručuje: "Znamo da smo stvoreni za mnogo više od običnog života i vrijeme je da počnemo živjeti, a ne preživljavati! Otjeraj tamu i sjaji poput sunca!"

 
Izdvojeno
Izvođači