Croatian English German Italian

Francesca Battistelli: "Write Your Story"

Francesca Battisteli mlada je američka pjevačica kršćanske glazbe, a nadahnuta duhovnom tematikom djeluje na duhovnoj glazbenoj sceni od 2004. godine. Ovoga je tjedna njezina pjesma "Write Your Story" na prvome mjestu top ljestvice.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: pics.wikifeet.com srijeda, 14. svibnja 2014. u 17:47
Foto

Francesca Battisteli mlada je američka pjevačica kršćanske glazbe, a nadahnuta duhovnom tematikom djeluje na duhovnoj glazbenoj sceni od 2004. godine, kada je objavila svoj prvi samostalni album "Just a Breath". Do danas je obavila četiri albuma, a pjesma koja je ovoga tjedna na prvome mjestu top ljestvice najslušanijih kršćanskih pjesama, pod naslovom "Write Your Story" nalazi se na albumu "If We're Honest". 

Glazbeni stil ove mlade pjevačice kreće se u kombinaciji nekoliko žanrova: jazza, gospela, R&b-a i rocka. Kombinacijom različitih žanrova Francesca Battisteli ostvaruje vlastite glazbene prioritete, ali i djeluje u sklopu svoga glazbenoga programa, za kojega sama kaže: "Na scenu kršćanske glazbe zaista sam htjela donijeti nešto novo, ostajući uvijek vjerna svojim korijenima, ali u suvremenom ruhu." Na taj način Francesca se nada približiti kršćansku poruku što šire. Svjedoči da joj znaju pristupati slušatelji, koji su se inspirirani njenim pjesmama približili vjeri.  

Rad mlade glazbenice nagrađen je brojnim priznanjima, bila je nominirana za nagradu Grammy, a nagradu Dove osvojila je čak šest puta. 

Poslušajte pjesmu "Write Your Story", kojom se Francesca Battistelli kao u molitvi obraća Gospodinu:

"Kažu da Ti slijepcu daješ vid
da možeš podići čovjeka od mrtvih
da si nada koju moja duša traži.
Želim Ti reći da Ti vjerujem
ja sam kao prazna stranica,
otvorena knjiga: Ti u njoj napiši svoju priču."

 

Izdvojeno
Izvođači