Croatian English German Italian

Hillsong: "Ovim albumom želimo biti aktivni suradnici Božji"

Album pod nazivom «Zion» Hillsong Uniteda treći je studijski album mladog australskog sastava, a izdan je u veljači ove godine. Zanimljiv naziv albuma bend je u intervjuima objasnio željom i poslanjem koje osjećaju da im je povjereno: izgrađivati već sada novi Božji Grad na ovome svijetu porukom koju pjesmom prenose. Poslušajte jednu od 13 pjesama s albuma u nastavku!
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.jgospel.net subota, 26. srpnja 2014. u 10:49
Foto

Iako je album «Zion» naišao na vrlo pozitivnu recepciju, autori naglašavaju da je s jedne strane obogaćen sasvim novim zvukom i snažnijim izričajem nego prethodni albumi, ali da nipošto nije savršen. «Smisao albuma nije dotjerati ga do savršenstva. Jasno je da je to projekt sasvim običnih ljudi te da se u tom projektu mogu osjetiti otkucaji naših srca, koja zaista iskreno žele odgovoriti svome Spasitelju i odgovaraju mu dajući mu ono najbolje što imaju.», izjavio je u razgovoru za CCM Magazine Joel Huston iz Hillsonga.

Glazbenici iz Hillsonga tvrde da je na njihovom do sada najuspješnijem albumu «Zion» svaka pjesma posebna, te ne žele isticati niti jednu. Svaka ima svoju pozadinu i vrlo dobar razlog da se našla na albumu. Tako je i s najslušanijom pjesmom s albuma, koja je tjednima držala prvo mjesto američkih top ljestvica: «Oceans». Njezini tekstopisci i izvođači poručuju svakom slušatelju da ono najvažnije u toj pjesmi nema veze s kritičkim ocjenjivanjem glazbene produkcije ili tehničkih detalja, iako je izvedba na visoko profesionalnoj razini, pa nema opasnosti da slušateljeva koncentracija zaluta u smjeru koji bi odvraćao pažnju s bitnoga. Bitno je, ističu autori, poslušati tekst i dopustiti da se tekst reflektira na vlastito iskustvo, da bude pomoć u osobnoj molitvi i predanju Gospodinu.

Album "Zion" sadrži 13 pjesama, za sada je najuspješniji album Hillsong Uniteda, a kritičari ga nazivaju briljantnim i originalnim albumom koji će slušateljima pomoći da svoju pozornost usmjere Kristu. 

Poslušajte akustičnu verziju pjesme "Nothing Like Your Love", koja dolazi s novoga, uspješnog Hillsongovog albuma. 

 

 
Izdvojeno
Izvođači