Croatian English German Italian

Hillsong United i dalje na svjetskom broju jedan

Poslušajte pjesmu "Oceans (Where Feet May Fail)" koja već tjednima drži Billboardov broj jedan i uživajte u jedinstvenom meditativnom uratku Hillsong Uniteda.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: bettercurly.blogspot.com petak, 13. prosinca 2013. u 14:31
Foto

Već nekoliko tjedana na samom vrhu top ljestvice najslušanijih duhovnih kršćanskih pjesama nalazi se pjesma «Oceans (Where Feet May Fail)». Autori pjesme su poznati glazbenici iz Hillsong United benda, koji je postao gotovo sinonimom za moderni kršćanski «worship».

Bend je proizišao iz australske pentekostalne Crkve. Pjesme Hillsong Uniteda izvode se često i u našim krajevima, a neke su se već toliko «udomaćile» da su postale neizostavnim dijelom pjevačkog programa mladih zborova, kao što je to na primjer pjesma «Moj Isus».  

Pjesma «Oceans», koja je u zadnjih nekoliko tjedana postigla rekordnu slušanost i postala jedna od popularnijih Hillsongovih pjesama dolazi s albuma pod nazivom «Zion» Hillsong Uniteda. To je njihov treći studijski album, a izdan je u veljači ove godine. Zanimljiv naziv albuma bend je u intervjuima objasnio željom i poslanjem koje osjećaju da im je povjereno: izgrađivati već sada novi Božji Grad na ovome svijetu porukom koju pjesmom prenose.

Iako je album «Zion» naišao na vrlo pozitivnu recepciju, autori naglašavaju da je s jedne strane obogaćen sasvim novim zvukom i snažnijim izričajem nego prethodni albumi, ali da nipošto nije savršen. «Smisao albuma nije dotjerati ga do savršenstva. Jasno je da je to projekt sasvim običnih ljudi te da se u tom projektu mogu osjetiti otkucaji naših srca, koja zaista iskreno žele odgovoriti svome Spasitelju i odgovaraju mu dajući mu ono najbolje što imaju.», izjavio je u razgovoru za CCM Magazine Joel Huston iz Hillsonga.

Glazbenici iz Hillsonga tvrde da je na njihovom do sada najuspješnijem albumu «Zion» svaka pjesma posebna, te ne žele isticati niti jednu. Svaka ima svoju pozadinu i vrlo dobar razlog da se našla na albumu. Tako je i s najslušanijom kršćanskom pjesmom ovih tjedana: njezini tekstopisci i izvođači poručuju svakom slušatelju da ono najvažnije u toj pjesmi nema veze s kritičkim ocjenjivanjem glazbene produkcije ili tehničkih detalja, iako je izvedba na visoko profesionalnoj razini, pa nema opasnosti da slušateljeva koncentracija zaluta u smjeru koji bi odvraćao pažnju s bitnoga. Bitno je, ističu autori, poslušati tekst i dopustiti da se tekst reflektira na vlastito iskustvo, da bude pomoć u osobnoj molitvi i predanju Gospodinu.

Pjesma i melodijski i tekstualno ima određeni meditativni karakter te će možda za prvo slušanje biti potrebno malo više mira i koncentracije, ali ako se pjesmi posveti malo vremena moguće je doživjeti je na osobnoj razini. Govori o povjerenju u Božju pomoć te o bliskom odnosu prepunom ljubavi između Stvoritelja i stvorenja: "Zazvat ću tvoje ime, a svoj pogled zadržat ću iznad rastućih valova. Moja će duša ostati u tvom zagrljaju jer ja sam tvoja i ti si moj."

U nastavku poslušajte pjesmu «Oceans (Where Feet May Fail)».

 

Izdvojeno
Izvođači