Croatian English German Italian

Hillsong osvaja top ljestvice novim albumom: "No Other Name"

"Više nego kroz naše pjesme molimo da ovaj album pruži glas pojedincima i zajednicama cijeloga svijeta, ujedinjujući ih u slavljenju Onoga kome se uzdižu naši glasovi.", nadaju se glazbenici iz Hillsonga, jednog od vodećih sastava suvremene kršćanske glazbe, čiji novi album "No Other Name" zauzima ovotjedni broj jedan top ljestvice.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: hillsong.com četvrtak, 10. srpnja 2014. u 18:10
Foto

Sastav "Hillsong Worship" nastao je iz poslanja pentekostalne crkve Hillsong. Pripadnici ove crkve aktivno se uključuju u pjevanje, sviranje, pisanje pjesama i općenito glazbenu produkciju gdje god se određena zajednica nalazi. Jedan su od najpoznatijih kršćanskih glazbenih sastava i autori mnogih poznatih pjesama kao što je "Hosanna", "Oceans" ili "Shout To The Lord". Sveukupno su tijekom svoje glazbene djelatnosti prodali više od 12 milijuna albuma, što svjedoči o njihovoj kvaliteti i potražnji za njihovim pjesmama. 

Ove godine, početkom lipnja tim pod nazivom "Hillsong Worship" izdao je novi album, koji je vrlo brzo zauzeo same vrhove iTunes ljestvice s brojem četiri, a ovoga tjedna debitirao je na Billboardovoj ljestvici s brojem jedan. Album predstavlja 26. po redu godišnji Hillsongov projekt snimanja nosača zvuka uživo.  Slaveći trideset godina svoga poslanja, glazbenici iz Hillsonga slušateljima pružaju novi album s 11 pjesama. 

Kritičari posebno izdvajaju dvije pjesme s albuma: "This I Believe" i "No Other Name". Prva je inspirirana tekstom Apostolskog vjerovanja, a nastala sa željom da se naglase one istine u koje svi kršćani vjeruju te da pjesma tako pomogne postizanju jedinstva. "U današnje vrijeme, kada je toliko podjela oko nas i u nama, hrabro je i moćno izreći ono u što svi vjerujemo, naglasiti samu srž.", rekao je glavni vokal Hillsonga Ben Fielding i nastavio: "Volim sve pjesme koje imaju moć ujediniti nas."

Naslovnu pjesmu "No Other Name", koju možete poslušati u nastavku, kritičari su ocijenili kao kvalitetni spoj između tridesetogodišnje tradicije Hillsonga i njihove volje za novim pokušajima.

"Više nego kroz naše pjesme molimo da ovaj album pruži glas pojedincima i zajednicama cijeloga svijeta, ujedinjujući ih u slavljenju Onoga kome se uzdižu naši glasovi.", nadaju se glazbenici iz Hillsonga.  

Izdvojeno
Izvođači