Croatian English German Italian

Kalifornijski kršćanski glazbenici na vrhu top liste s albumom "Tides"

Ovoga tjedna na vrhu top liste najslušanijih i najtraženijih kršćanskih albuma nalazi se album "Tides Live" američkoga sastava Bethel Music, skupine mladih glazbenika oduševljenih za razvijanje glazbenoga poslanja prvenstveno u svojoj kalifornijskoj zajednici, ali i šire.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.christiancopyrightsolutions.com subota, 08. ožujka 2014. u 11:09
Foto

U posljednje četiri godine sastav "Bethel Music" izrastao je iz glazbene grupacije zadužene za animiranje bogoslužja u svojoj crkvi u Kaliforniji prema sve istaknutijem djelovanju na široj glazbenoj sceni. Sada u sastavu djeluje nekoliko tekstopisaca, iza njih je uspješna glazbena produkcija, poznate pjesme kao što je "One Thing Remains", a sudjelovali su i u popularnoj emisiji "American Idol". 

Posebnost novog albuma Bethel Musica je što je nastao ne samo zalaganjem osmero članova sastava, nego uključivanjem šire zajednice u rad na albumu. Glazbenici ističu da je svaka pjesma rezultat zajedničkih napora minimalno pedeset ljudi, koji su se na najrazličitije načine angažirali oko izvedbe pjesama i svih ostalih elemenata potrebnih za kvalitetan album. Članovi Bethel Musica ponosni su na gotovo obiteljsku atmosferu nastalu pri snimanju albuma i nadaju se da će i slušatelji prepoznati vrijednost zajedništva, koje su nastojali staviti u prvi plan svoga rada. 

Plod toga zajedničkog truda je album obilježen raznolikošću. Vodeća pjesma "Chasing You" u pop stilu tematizira nasljedovanje Gospodina i žar koji pritom čovjeka vodi, a pjesma "I Can Feel You" zvukom podsjeća na pjesme iz osamdesetih godina, a izražava iskustvo Kristove prisutnosti u svijetu koji se ponekad čini beznadno tmurnim. I ostalih 11 pjesama s novog albuma Bethel Musica napravljene su s maksimalnim trudom i predanosti, jer kako ističu glazbenici, kršćanska glazba treba pokazivati prema Stvoritelju i slaviti ga, pa prilikom skladanja i izvođenja pjesama glazbenik mora biti svjestan vlastite odgovornosti više nego u drugim glazbenim žanrovima. Ako je rad na pjesmi vođen poniznošću, onda kršćanska glazba ovoga stila može utjecati na čovjeka, njegov angažman u društvu te na osvješćivanje uloge čovjeka na svijetu. 

Poslušajte pjesmu "Strong In Us" s novog albuma sastava Bethel Music. 


 
Izdvojeno
Izvođači