Croatian English German Italian

Matt Redman - autor albuma "Your Grace Finds Me" dolazi u Zagreb

Ovoga tjedna na prvome mjestu top ljestvice najprodavanijih kršćanskih albuma nalazi se Matt Redman s nedavno objavljenim albumom «Your Grace Finds Me». U sklopu turneje «God's Great Dance Floor» Redman će ovoga petka zajedno s Martinom Smithom nastupiti u zagrebačkoj «Tvornici».
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.myfriendmaysblog.com srijeda, 09. listopada 2013. u 10:38
Foto

Matt Redman je engleski kršćanski pjevač rođen 1974. godine, a kršćanskom se glazbom bavi od rane mladosti. Između ostalih zemalja, nastupao je u Južnoj Africi, Japanu, Indiji, Australiji, a u petak, 11. listopada će ga put dovesti i u Hrvatsku. Nastupit će zajedno s Martinom Smithom, također engleskim kršćanskim glazbenikom. Po imenu njegovog albuma turneja je i dobila naziv «God's Great Dance Floor», a dvojica glazbenika članovi su humanitarne organizacije CompassionArt, koju je Smith zajedno sa svojom suprugom utemeljio. Organizacija se bavi prodajom umjetnina, a zaradu ostvarenu prodajom ulaže u humanitarne svrhe. 

Dosadašnja karijera

Diskografija Matta Redmana, uz ovotjedni najprodavaniji album na Billboardovoj ljestvici, sadrži deset albuma. Prvi album «Wake Up My Soul» Redman je objavio prije deset godina. Za vrijeme svoje plodne karijere zaslužio je dva Grammyja, i to za pjesmu «10 000 Reasons (Bless The Lord)». Ista pjesma dobila je i nagradu američkoga Billboarda.
Dobitnik je i sedam američkih nagrada «Dove», koje se dodjeljuju za iznimna postignuća u žanru kršćanske glazbe.
Redman je tijekom karijere imao nekoliko zapaženih nastupa: na Angels baseball stadionu u Los Angelesu, na Wembleyu te u Royal Albert Hallu.
Autor je nekoliko knjiga: The Unquenchable Worshiper, Mirrorball i ostalih, a zajedno sa svojom suprugom, s kojom ima petero djece, napisao je knjigu Blessed Be Your Name. 


"Your Grace Finds Me"

Među mnogim kršćanskim albumima koji se godišnje u velikom broju objavljuju, albumi Matta Redmana obično vrlo brzo dođu na prva mjesta ljestvica i dobiju pozitivne kritike, kako fanova, tako i glazbenih kritičara. Najnoviji album «Your Grace Finds Me» nije iznimka od tog pravila, s obzirom da je već samim ulaskom na top ljestvicu ovoga tjedna odmah zauzeo prvo mjesto. 

Album sadrži dvanaest pjesama posvećenih Gospodinu. Naslovna pjesma albuma ujedno pokazuje smisao njegova nastanka i cilj koji je autor imao pred očima radeći na albumu, a to je proslava i zahvaljivanje Bogu. Stihovi pjesme opisuju i nabrajaju primjer za primjerom gdje se sve Božja milost može uočiti: u rođenju djeteta, u svakodnevnom izlasku sunca, u ljepoti i posebnosti dana vjenčanja... «Od stvaranja do križa, od križa do vječnosti, Tvoja me milost pronalazi». 

Uz naslovnu pjesmu, koja ima meditativni naglasak, na albumu se također nalaze i pjesme koje će se svidjeti slušateljima naviklima na Redmanove energičnije pjesme, s kojima je znao podići publiku na engleskim i američkim stadionima. 

Posebna zanimljivost koju ovaj album donosi je pjesma «Let My People Go». To je pjesma s izraženom socijalnom dimenzijom, a napisana je za A21 Kampanju, neprofitnu, nevladinu organizaciju osnovanu 2003. godine s ciljem borbe protiv trgovine ljudima. Rad A21 Kampanje proširio se u SAD, Australiju, Ukrajinu, Grčku, Bugarsku i Južnu Afriku. Redman je već u počecima rada Kampanje napisao pjesmu «Twenty Seven Million», inspiriranu upravo pokretanjem Kapmanje, a posvetio ju je za dvadeset i sedam milijuna ljudi koji pate zbog bilo koje vrste ropstva danas. Pjesma «Let My People Go» slijedi trag Kampanje, a autor je kroz nju htio dati još jedan doprinos podizanju svijesti o ljudskim patnjama zbog porobljavanja. 

Redmanov novi album je spoj mirnog i meditativnog zahvaljivanja Gospodinu, poticanja na društvenu osjetljivost i odgovornost te glasnog i radosnog slavljenja Gospodina. Kako taj spoj zvuči uživo, poslušajte u petak, 11. listopada u 20 sati u Tvornici Kulture, a ovdje poslušajte naslovnu pjesmu s albuma «Your Grace Finds Me». 

 

 
Izdvojeno
Izvođači