Croatian English German Italian

MercyMe: Gospodin nas vidi kako treba

Američki kršćanski glazbeni sastav MercyMe, osnovan 1994. godine u Texasu ponovno je na vrhu top ljestvica s albumom "Welcome To The New"! Već smo predstavili naslovnu pjesmu albuma, pa ovaj put predstavljamo pjesmu "Greater": pjesmu koja će u teškim trenutcima podsjetiti da je Gospodin iznad svega negativnoga što se može dogoditi, da čovjeka zove imenom i otkriva mu svoju ljubav, kroz koju čovjek onda ispravno može vidjeti svoju vrijednost. Poslušajte!
Autor: AD/Laudato Photo: www.hopeprescott.com utorak, 16. rujna 2014. u 15:10
Foto

Glavni vokal sastava MercyMe otkrio je priču koja prati pjesmu "Greater": 

"Moj sin Charlie vrlo mi je sličan, po mnogočemu. Zajedno smo prolazili kroz različite situacije u životu. Nedavno smo razgovarali vrlo iskreno, jer je imao problema s mucanjem. Svratio sam mu pozornost na mogućnost da će naići na ljude koji će ga možda ismijavati zbog toga, a onda sam mu rekao: 'Nemoj se s tim poistovjećivati, snažniji si od tih problema, prekrasan si zbog onoga što imaš u sebi, onoga što jesi. Isto je tako sa svima koji ti se budu rugali, znaj da nisu ni oni samo ono što pokazuju, u njima je ljepota, dobrota i ljubav.' Puno puta smo o tome razgovarali, naučio je tu lekciju i sada svaki put kada se u njemu pojave pitanja i sumnje, znate što napravi? Počne pjevati ovu pjesmu! Kad sam to čuo, znao sam da već samo zbog toga ovaj album ima smisla!"

Američki kršćanski glazbeni sastav MercyMe osnovan je 1994. godine u Texasu. Tijekom dvadeset godina postojanja ovaj je glazbeni sastav osvojio mnoge nagrade, a predani su i karitativnom radu. Bend čine vokal Bart Millard, klavijaturist James Bryson, Robby Shaffer na perkusijama, bas gitarist Nathan Cochran te gitaristi Michael Scheuchzer i Barry Graul. Početkom travnja izdali su novi album pod nazivom Welcome To The New, koji se trenutačno nalazi na prvome mjestu svjetske top ljestvice albuma kršćanske glazbe. 

Grupa MercyMe izrasla je iz angažmana vokala Barta u zajednici zaduženoj za animiranje bogoslužja u metodističkoj crkvi. Postupno se u njemu rodila želja da zajedno s prijateljima glazbenicima razvije svoj talent u glazbi posvećenoj Gospodinu. Debitantski album Almost There iznjedrio je singl I Can Only Imagine, koji je ovome mladom sastavu osigurao zapaženi uspjeh. Uslijedili su albumi: Spoken For, Undone, The Christmas Sessions, Coming Up To Breathe, All That is Within Me, 10, The Generous Mr. Lovewell, The Hurt & The Healer, a početkom ovoga mjeseca i najnoviji album Welcome To The New. 

Glazbenici iz sastava MercyMe tvrde da je snimanje novoga albuma bilo jedno od najzahtjevnijih snimanja u njihovu radu, te da su pjesme vrlo životne. Ističu također da ih je snimanje ovoga albuma potaknulo da se i nakon dvadeset godina rada ponovno zaljube u glazbu. 


 

 
Izdvojeno
Izvođači