Croatian English German Italian

MercyMe: "Welcome To The New"

"Snimanje novoga albuma bilo je jedno od najzahtjevnijih snimanja u našem radu. Pjesme su vrlo životne, a mi smo se opet i nakon dvadeset godina rada zaljubili u glazbu!", ističu glazbenici iz američkoga sastava "MercyMe", koji su ovoga tjedna osvojili prvo mjesto top ljestvice.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.ccmmagazine.com srijeda, 23. travnja 2014. u 13:10
Foto

Američki kršćanski glazbeni sastav MercyMe osnovan je 1994. godine u Texasu. Tijekom dvadeset godina postojanja ovaj je glazbeni sastav osvojio mnoge nagrade, a predani su i karitativnom radu. Bend čine vokal Bart Millard, klavijaturist James Bryson, Robby Shaffer na perkusijama, bas gitarist Nathan Cochran te gitaristi Michael Scheuchzer i Barry Graul. Početkom travnja izdali su novi album pod nazivom Welcome To The New, koji se trenutačno nalazi na prvome mjestu svjetske top ljestvice albuma kršćanske glazbe. 

Grupa MercyMe izrasla je iz angažmana vokala Barta u zajednici zaduženoj za animiranje bogoslužja u metodističkoj crkvi. Postupno se u njemu rodila želja da zajedno s prijateljima glazbenicima razvije svoj talent u glazbi posvećenoj Gospodinu. Debitantski album Almost There iznjedrio je singl I Can Only Imagine, koji je ovome mladom sastavu osigurao zapaženi uspjeh. Uslijedili su albumi: Spoken For, Undone, The Christmas Sessions, Coming Up To Breathe, All That is Within Me, 10, The Generous Mr. Lovewell, The Hurt & The Healer, a početkom ovoga mjeseca i najnoviji album Welcome To The New

Glazbenici iz sastava MercyMe tvrde da je snimanje novoga albuma bilo jedno od najzahtjevnijih snimanja u njihovu radu, te da su pjesme vrlo životne. Ističu također da ih je snimanje ovoga albuma potaknulo da se i nakon dvadeset godina rada ponovno zaljube u glazbu. 

«Jedan od najmoćnijih utjecaja glazbe na čovjeka je buđenje uspomena. Uspomena na lijepe i na teške trenutke. Želio bih da svi koji će slušati ovaj album s njime dobiju pjesme koje će na neki način uvijek imati uz sebe, da naša glazba prati slušatelje na njihovom životnom putu.», naglasio je gitarist Mike.  

Bubnjar Robby naglasio je da je najvažnija poruka albuma poruka o milosti, o uskrlome Isusu Kristu koji živi i da su svi članovi sastava MercyMe iznimno sretni zbog toga što svojom glazbom prenose upravo tu poruku.
Nadaju se da će slušatelji doživjeti album kao glazbeni podsjetnik: život je poziv i milosni dar, treba ga prihvatiti i odgovoriti na nj živom vjerom. 

Album sadrži jedanaest zanimljivih pjesama, a u nastavku poslušajte naslovnu pjesmu albuma:  

 

 
Izdvojeno
Izvođači