Croatian English German Italian

Mladi Amerikanci na prvome mjestu s devetim studijskim albumom

Jedanaest pjesama koje šalju poruku o ljepoti svijeta i života i vrijednosti borbe za ljubav popraćeno je na albumu "Fading West" izrazito kvalitetnim snimkama dokumentarnoga filma o nastajanju albuma, putovanju i omiljenom sportu grupe Switchfoot: daskanju.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.broadwayworld.com subota, 25. siječnja 2014. u 10:22
Foto

Prvi ulazak na top – ljestvicu kršćanskih albuma osigurao je skupini «Switchfoot» ujedno i prvo mjesto za album "Fading West". 

Deveti studijski album američkoga alternativnog rock sastava Switchfoot objavljen je 14. siječnja ove godine. Prethodno je najavljen s dvije pjesme: Who We Are i Love Alone Is Worth the Fight, a zajedno s glazbenim dijelom pušten je i vizualni dio albuma, dokumentarni film o stvaranju albuma i članovima sastava, a s obzirom da se bave daskanjem, dokumentarni film uključuje i snimke destinacija za taj sport.

Drukčija dimenzija nastanka albuma, koju je ovaj mladi američki sastav iz San Diega prvi puta isprobao, a koja snimanje glazbe upotpunjuje snimanjem filma, pružila je nove mogućnosti tijekom snimanja, što je potvrdio bubnjar Chad Butler: "Obično bi naše pjesme nastajale s prvim glasom i gitarskom pratnjom, pa bismo oko tog temelja polagano gradili ostatak. No, ovoga puta imali smo puno više prostora za eksperimentiranje. Pronalazili smo instrumente neočekivano, na mjestima kroz koja smo prolazili zbog snimanja dokumentarnog filma. Umjesto instrumenta u jednom slučaju je poslužila stara kanta za benzin, bačena uz cestu usred Afrike. Svidio nam se taj zvuk, pa smo ga i uklopili u pjesmu."

Glazbenici trenutačno promoviraju novi album u SAD-u, a turneja uključuje 45 američkih gradova. Na svakome koncertu publika će imati priliku uživati u posebnom ugođaju i biti dio atmosfere koju Switchfoot želi prenijeti dokumentarnim filmom. 

Kritičari se uglavnom slažu da je deveti Switchfootov album ujedno najraznolikiji i najzanimljiviji do sada, a da se po zvuku koji pružaju mogu mjeriti s popularnim imenima glazbene scene kao što je OneRepublic. 

U prvome tjednu album je prodan u 39 000 primjeraka, što ga je dovelo na prvo mjesto Billboardove top – ljestvice najprodavanijih albuma kršćanske glazbe. 

Sadrži jedanaest pjesama, od kojih se posebno ističu najavni singlovi Who We Are i Love Alone Is Worth the Fight, te Say It Like You Mean It i All or Nothing at All.

Pogledajte službeni spot i poslušajte pjesmu Love Alone Is Worth the Fight.  

 

 
Izdvojeno
Izvođači