Croatian English German Italian

Mladi Irski sastav izdao novi album: "The Art of Celebration"

Ovoga tjedna na top ljestvicama popularan je novi album irske skupine mladih glazbenika. Oni se okupljaju pod imenom "Rend Cellective", a njihov četvrti studijski album nosi naslov "The Art of Celebration".
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.youtube.com četvrtak, 27. ožujka 2014. u 18:03
Foto

Album je pušten u prodaju na spomendan svetog Patrika, 17. ožujka, a sastoji se od trinaest pjesama. Sastavni dio rada ovih mladih irskih glazbenika je isticanje radosnog i slobodnog iskazivanja hvale Bogu kroz pjesmu. "Važnije nam je da slušatelji osjete radost i slobodu, nego da se svrstamo u bilo koji popularni žanr. Pokušavamo zvučati radosno kao da pjevamo psalme iz svega srca.", ističe pet mladih glazbenika. Svoja nastojanja u originalnosti već su nekoliko puta potvrdili. Spomenimo samo nekoliko epizoda iz njihove glazbene karijere: snimali su spot na ribarskom brodiću usred uzburkanog mora, jedan album snimljen je uživo na plaži oko logorske vatre, a neke svoje instrumente izradili su sami. 

"The Art of Celebration" ostaje vjeran dosadašnjem pop-rock stilu sastava s elemntima narodne irske glazbe. Prvi singl s albuma je pjesma "My Lighthouse" i predstavlja poruku nade pjevajući o Gospodinu kao o svjetioniku za svakoga čovjeka koji se nalazi u bilo kojoj vrsti tame. Pjesma "Strnghth of My Heart" želi poručiti da je Bog onaj koji daje snagu u srcima ljudi kad god su u opasnosti i borbi, a da je put prema Kristu u poniznosti i jednostavnosti poručuje pjesma "Simplicity". Mladi Irci svojim jedinstvenim stilom također žele naglasiti da čovjek u svakome trenu treba iskazivati zahvalu Bogu ("Boldly I Approach"). Upravo je njihov poseban, autentičan stil garancija slušateljima da neće pogriješiti poslušaju li album "The Art of Celebration". 

Poslušajte naslovnu pjesmu "Boldly I Approach" koja poručuje: "Slavit ću Onoga koji se za mene bori i vječno štiti moju dušu. Tisuću godina i tisuću jezika nisu dovoljni da mu iskažu slavu." 

 

Izdvojeno
Izvođači