Croatian English German Italian

Novi hit suvremene kršćanske glazbe

Pjesma «Overcomer» tridesetsedmogodišnje američke gospel pjevačice i autorice na području suvremene kršćanske glazbe Mandise Lynn Hundley dospjela je ovoga tjedna na prvo mjesto top ljestvice najpopularnijih kršćanskih pjesama.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: www.christianmusiczine.com srijeda, 02. listopada 2013. u 16:55
Foto

Pjevačica u svijetu poznata jednostavno pod imenom Mandisa svoj glazbeni put započela je već u srednjoj školi pjevajući jazz, a zanimacija se vrlo brzo pretvorila u profesiju i Mandisa je završila glazbenu akademiju s posebnim usmjerenjem na vokalne izvedbe. Glazbena karijera za Mandisu je započela prijavom na talent-show, na kojemu se i predstavila kao «samo Mandisa». Iako nije došla do finalnoga kruga, njezini nastupi započeli su ubrzo nakon talent-showa, i to na TV emisijima i dobrotvornim koncertima. 

Prvi samostalni album izdala je 2007. godine pod nazivom «True Beauty». Album je bio više nego uspješan – odmah po ulasku na top ljestvice osvojio je prvo mjesto u žanru kršćanske glazbe. To je ujedno bio prvi put u 27-godišnjoj povijesti američke top ljestvice da album ženske autorice debitantskim ulaskom osvoji prvo mjesto ljestvice.

Nastavak uspjeha

2009. godine Mandisa je izdala album pod nazivom «Freedom», a prije toga nekoliko uspješnih božićnih hitova, od kojih je jedan snimila u suradnji s Matthewom Westom, autorom koji je donedavno držao prvo mjesto Billboardove ljestvice najslušanijih kršćanskih pjesama s pjesmom «Hello, My Name Is». 

2011. godine slušateljstvo je imalo prilike poslušati novi Mandisin album «What If We Were Real» koji se na ljestvici zadržao čak 76 tjedana. Četvrti studijski album izdan je ove godine, a nosi naslov «Overcomer». 

Pobjednica

Mandisu ljudi obično opisuju kao lijepu, talentiranu, snažnu i radosnu ženu, ali naslov ovotjednoga broja jedan na ljestvicama i istoimenog albuma: «Overcomer» otkriva još jednu njezinu osobinu. Ona je pobjednica, u stanju je nadvladati nevolje uz Božju pomoć. Međutim, Mandisa promatra ovu pjesmu kao nešto više od osobne ispovijesti i vjeruje da se može odnositi na sve ljude: «Htjela bih prenijeti to svim svojim slušateljima: vi ste pobjednici, bili toga svjesni ili ne.»

Mandisa je u ovu pjesmu utkala vlastito životno iskustvo. Naime, godinama se borila s viškom kilograma i već je na početku karijere zbog toga slušala vrlo neugodne opaske koje su je duboko povrijedile. Borba s kilogramima bila je najteža borba u Mandisinom životu jer je povezana s traumama zbog zlostavljanja koje je doživjela još kao djevojčica. Uživanjem u hrani je na neki način pokušavala ispuniti sve emocionalne praznine, kojih je nažalost bilo. S vremenom je shvatila da je nikakva zemaljska stvarnost neće u potpunosti ispuniti i usrećiti. Uspjela je prebroditi svoj problem s jedne strane uvođenjem zdravoga načina života, ali sama tvrdi da to nikada ne bi uspjela da nije bilo Gospodina koji joj je dao utjehu i potrebnu snagu. Sada se, tvrdi, osjeća bolje nego ikada, pa s novog područja vlastitoga osobnog uspjeha može odaslati pozitivnu poruku i svojim slušateljima. 

Poslušajte pjesmu koja želi biti inspiraciju za nadvladavanje poteškoća s vjerom i nadom da Gospodin vodi sve putove. 
 

 
Izdvojeno
Izvođači