Croatian English German Italian

Novi rekord

Na Billboardovoj ljestvici najpopularnijih kršćanskih pjesama uvjerljivo prvo mjesto već sedamnaesti tjedan za redom drži pjevač Matthew West sa svojom dinamičnom i poticajnom pjesmom «Hello, My Name Is».
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: http://www.coveralia.com/ ponedjeljak, 16. rujna 2013. u 13:25
Foto

Popularnost ove, kao i ostalih pjesama rangiranih na Billboardu, mjeri se prema dojmovima slušatelja radio stanica, a ova pjesma je i službeno oborila rekord u najduljem zadržavanju na prvome mjestu na ljestvici kršćasnkih suvremenih pjesama. Tako je Matthew West postigao još jedan veliki uspjeh nakon što je njegov singl «The Motions» 2008. godine bio na prvome mjestu ljestvice četrnaest tjedana.

Pjesma «Hello, My Name Is» jedan je od dvanaest uradaka s Westovog albuma «Into The Light», koji je bio nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljega albuma suvremene kršćanske glazbe. Posebna verzija albuma objavljena je u kolovozu ove godine pod okriljem Sparow Recordsa, po Billboardovoj ocjeni najbolje američke izdavačke kuće za suvremenu kršćansku glazbu.

Čovjek je puno više od očekivanoga

Priča u pozadini Westove uspješnice priča je o borbi protiv ovisnosti. West je osjetio poticaj za nastanak pjesme nakon što je pročitao pismo mladića imenom Jordan, u kojemu je bivši ovisnik o drogi mladome umjetniku opisao sve svoje poteškoće i istaknuo činjenicu da ga je iz njegove teške borbe izvukla nada koju je našao u Isusu Kristu. Jordan je sportaš kojega je u usponu prema obećavajućoj karijeri prekinula sportska ozljeda. Nedugo nakon tog događaja, Jordan je ušao u začarani krug ovisnosti. Nakon oporavka htio je nastaviti karijeru, ali zbog ovisnosti nije prošao na testovima, pa mu je ubrzo oduzeta sportska stipendija i izbačen je sa sportskog sveučilišta u Kentuckyju. Time je mladi sportaš izgubio sve na čemu je radio godinama. Pomoć je potražio u kršćanskome rehabilitacijskom centru, gdje je shvatio da Gospodin od njega nije digao ruke i da pred sobom ima cilj i nadu. Prošavši kroz teške faze rehabilitacije, Jordan se vratio na sveučilište i danas ponovno gradi karijeru profesora i trenera. Svoje pismo upućeno na Westovu adresu Jordan je započeo riječima: «Moje ime je Jordan, i ja sam ovisnik o drogi.», a završio u sasvim drukčijem tonu: «Danas se ljudima predstavljam malo drukčije nego prije. Moje ime je Jordan i ja sam dijete jedinoga pravog Kralja.»

Razlog uspjeha

Pročitavši Jordanovo pismo, Matthew West počeo je razmišljati o tome koliko mladih perspektivnih ljudi i dalje ide kroz život poistovjećujući se sa svojim osobnim porazima, predbacujući si svoje pogreške i vjerujući da nisu u stanju napustiti stil života u kojemu su zarobljeni. Jordanova priča učinila mu se kao vrlo moćan primjer činjenice da ljude ne određuje njihova prošlost te da jedino Bog može otkupiti, oprostiti i obnoviti ljudska srca i živote.

«Hello, My Name Is» pjesma je koja poručuje da svi, bez obzira na težinu i ozbiljnost svojih propusta mogu upraviti svoj pogled Gospodinu te da jedino On može usmjeriti život neočekivano pozitivnim, novim smjerom. Cesta na koju Bog može, ako mu dopustimo, upraviti naše korake, cesta je nade, a na kraju te ceste stoji cilj mnogo uzvišeniji od svih ljudskih ciljeva.

Zahvalan na velikom uspjehu i slušanosti trenutačno najpopularnije suvremene kršćanske pjesme te na mogućnosti da njezina poruka dopre do velikoga broja slušatelja, West je izjavio da je «Hello, My Name Is» uvijek promatrao kao podsjetnik da se ne smijemo identificirati sa porazima, ali niti sa uspjesima. Od svih imena kojima nastojimo opisati tko smo, jedino je pravo ime ono koje nam je sam Bog nadjenuo: smijemo se zvati djecom Božjom.


 

Izdvojeno
Izvođači