Croatian English German Italian

"One Life": živjeti život punim plućima

"Jedna od pjesama s mog novog albuma zove se 'One Life'. Sjećam se dana kad sam napisao pjesmu. Moji producenti su me pitali: 'Ok, o čemu danas želiš pisati?', a ja sam im odgovorio: 'Ljudi, danas mi je na srcu da napišem pjesmu o tome koliko je život dragocjen! Hoću pjevati o tome da svaki dan moramo shvatiti kao dar i nikako ne trošiti uzalud dragocjeno vrijeme!"
Autor: AD/Laudato Photo: www.aol.com četvrtak, 04. rujna 2014. u 13:23
Foto

Predstavljamo pjesmu "One Life" mladog američkog pjevača Dannyja Gokeya, čija je pjesma "Hope In Front Of Me" ovoga tjedna na prvome mjestu Billboardove top ljestvice. Prenosimo "priču iza pjesme" koju je na svome Facebook profilu ispričao Danniel. 

"Jedna od pjesama s mog novog albuma zove se 'One Life' i do sad sam primio brojne pozitivne komentare na tu pjesmu. Sjećam se dana kad sam ju napisao. Moji producenti su me pitali: 'Ok, o čemu danas želiš pisati?', a ja sam im odgovorio: 'Ljudi, danas mi je na srcu da napišem pjesmu o tome koliko je život dragocjen! Hoću pjevati o tome da svaki dan moramo shvatiti kao dar i nikako ne trošiti uzalud dragocjeno vrijeme koje trebamo provesti jedni s drugima!' 

Ta želja ponukala je Danniela da napiše pjesmu u kojoj će kroz nekoliko životnih situacija, koje se mogu dogoditi svakome, prikazati kako je važno zaista proživjeti svaki dan, uložiti u njega svu ljubav, snagu, nadu i sposobnosti: 

"Zato sam počeo pisati nekoliko priča koje sam onda ukomponirao u pjesmu, tako da je to zapravo jedna pjesma u pričama. Prva priča govori o djevojci koja se upravo posvadila s nekim, ljuta je, zalupila je vratima i tako ljuta ušla u automobil i sjela za volan. Idućeg trenutka prolazi kroz crveno i doživljava nesreću u kojoj smrtno stradava. 

U drugoj priči radi se o prirodnim katastrofama, koje u samo nekoliko trenutaka mogu okrenuti cijeli čovjekov život naopako oduzimajući mu sve što je još do jučer posjedovao. Takve katastrofe dokazuju nam da sutrašnji dan nikome nije obećan i sve što sigurno imamo je upravo ovaj, sadašnji trenutak, koji trebamo iskoristiti da živimo i volimo. Treća priča u pjesmi također je vrlo tužna jer govori o zadnjem susretu majke i djeteta."

Ističući da cilj ove pjesme nije rastužiti ljude i deprimirati ih podsjećajući na raznorazne katastrofe koje se već danas mogu dogoditi, Danny zaključuje:

"Pjesma 'One Life' zaista poziva natrag u realnost, ima važnu poruku. Mislim da često u životu pokušavamo ignorirati postojanje situacija kao što su ove opisane u pjesmi. No, one se zaista događaju! I cilj ove pjesme nije rastužiti ljude, nego poručiti: svi imamo priliku i svi imamo vrijeme koje nam je darovano! Budimo svjesni da svaki dan može biti onaj zadnji koji imamo ovdje na Zemlji. Živimo svaki dan s ljubavlju, s nadom i onim najboljim što imamo u sebi!" 

Uživajte u pjesmi!

 

Izdvojeno
Izvođači