Croatian English German Italian

Pjesma ohrabrenja: "He Knows"

Teški životni trenuci i patnja dio su njegovog života. O patnjama ne šuti, nego pokušava i drugima koji prolaze kroz slične situacije pomoći, ohrabriti ih i poručiti im da Krist zna za svaku čovjekovu bol i razumije ju.
Autor: www.jeremycamp.com/Laudato/A.D. Photo: www.wateroflifecc.org srijeda, 04. ožujka 2015. u 17:07
Foto

Iako iza sebe ima dvanaestogodišnje glazbeno iskustvo i brojna priznanja i ostvarenja, Jeremy Camp ističe da se osjeća "kao da je tek počeo".  Iza sebe ima četii milijuna prodanih albuma, tri nominacije za American Music Awards i nominaciju za Grammy, a nastupao je u više od trideset i dvije zemlje svijeta.

Prvi singl s novoga, osmoga studijskog albuma Jeremyja Campa nosi naziv "He Knows", a ujedno je i ovotjedni broj jedan Billboardove top liste najslušanijih kršćanskih pjesama.

Pjesma "He Knows" nosi duboku poruku jer je nastala na temelju životnog iskustva patnje. Prije dvije godine Jeremy Camp je napisao knjigu "I Still Believe" u kojoj je s čitateljima podijelio neka od životnih iskustava. Njegova supruga umrla je od raka kad je imao dvadeset i jednu godinu. Ponovno je oženjen, a nedavno je bračni par Camp izgubio dijete zbog spontanog pobačaja. Zbog teških iskustava kroz koja je prolazio ljudi su ga često ispitivali na koji način se nosi s patnjom.

"Znao sam da je negdje u meni skrivena jedna pjesma o tome, o mojoj patnji. To je ipak velik i važan dio moga života.", svjedoči Jeremy ističući da ga je u stvaranju pjesme posebno inspirirao redak iz Poslanice Hebrejima: "Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavan svime, osim grijehom." (Heb 4, 15)

"Isus je taj Veliki svećenik. Isus je moje sve. Ova pjesma govori: 'Slušaj, usred patnje, usred svih mogućih rana: On zna.' Krist sve to zna. Trebamo doći do tog mira i moći reći: 'OK, Bože, ti znaš tko sam. Gdje mogu otići, a da tebe tamo nema? Ti si svugdje. Poznaješ svaki dio moga bića. I ti znaš, ti si kroz sve to prošao.' To je za mene velika utjeha.", objašnjava Camp.

Teški životni trenuci i patnja dio su njegovog života koji ga je na neki način oblikovao. O patnjama ne šuti, nego pokušava i drugima koji prolaze kroz slične situacije pomoći, ohrabriti ih i poručiti im da je Krist čovjekov supatnik te da razumije svaku bol koju čovjek može doživjeti.

Osmi studijski album Jeremyja Campa je "I Will Follow". Producent albuma je Seth Mosley, koji je uz Jasona Ingrama ujedno i tekstopisac. O suradnji s novim tekstopiscima Camp je rekao: "Pisati s tim tekstopiscima, koji su pomogli u oblikovanju raznolikih elemenata ovih pjesama bilo je nevjerojatno iskustvo. Nikad prije nisam radio takvo nešto. Tijekom produkcije i pisanja pjesama nije bilo nikakvih parametara. Isto tako i što se vokala tiče, mislim da nikad nisam otišao daleko. Rekao sam: 'Dobro, Bože, sto posto sam u tome.' Mislim da nisam nikada bio ovako uzbuđen zbog toga što radim."

Poslušajte pjesmu "He Knows" u nastavku. 

Izdvojeno
Izvođači