Croatian English German Italian

Pjevačica iznimnih glasovnih sposobnosti na prvome mjestu top ljestvice s albumom "Best Days"

Prvo mjesto na top ljestvici gospel albuma ovoga tjedna pripalo je albumu "Best Days" američke pjevačice i glumice Tamele Mann.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: praiserichmond.com četvrtak, 31. listopada 2013. u 14:18
Foto

Prvo mjesto među albumima gospel žanra ovoga tjedna pripalo je albumu "Best Days" američke pjevačice i glumice Tamele Mann. Rođena je 1966. godine u Texasu kao najmlađe od četrnaestero djece. Njezine pjevačke sposobnosti izrasle su iz crkvenih zborova u kojima je kao djevojčica pjevala.

Pjevačku karijeru započela je s grupom "Kirk Franklin and the Family", na čijim albumima je surađivala kao solistica. Najpoznatije pjesme iz tog razdoblja njezine karijere su "Don't Take Your Joy Away", "Now Behold the Lamb" i "Lean on Me".
Radila je zajedno sa zvučnim imenima svjetske glazbene scene kao što su Mary J. Blige, R. Kelly, Celine Dion i Bono. Diskografija Tamele Mann sastoji se od tri albuma: "Gotta Keep Movin'" iz 2005., ""The Master Plan" iz 2009. i "Best Days" iz 2012. godine.

Ovotjedni broj jedan gospel top ljestvice izdan je u kolovozu 2012. godine, a na ljestvicama je već 64. tjedan. Album se sastoji od dvanaest pjesama koje pokazuju svestranost autorice. Pjesma koja otvara album je ujedno i naslovna pjesma "Best Days", koja na slavljenički način tematizira Božja obećanja. Autorica je za tu pjesmu izjavila da je "vrlo ohrabrujuća i pruža nadu". Radi se o gledanju u vlastitu prošlost ne dozvoljavajući da ona kontrolira životom, nego oslanjajući se na Božje vodstvo.

Vodeći singl s albuma, koji se ističe i popularnošću i razlikuje od ostalih uradaka s albuma, je pjesma pod naslovom "Take Me to the King". Producent singla je Kirk Franklin. Pjesma je nominirana za Grammyja, a na broju jedan top ljestvica provela je čak 19 tjedana za redom.

Laganije pjesme koje je autorica napisala u stilu worship balada su "Lord, We Are Waiting", "All to Thee" i "Rain". Pjesma "This Place"govori o Božjoj milosti i pomoći koju pruža ljudima, a uključuje i zborsku pratnju.

Na albumu se mogu naći balade, pjesme bržeg ritma, pohvale Bogu u skladnom zborskom pjevanju, pjesme ispjevane uz pratnju orgulja, a sve je to obilježeno iznimnim sopranskim glasovnim sposobnostima Tamele Mann. Činjenica da se nakon toliko dugog razdoblja prisutnosti na top ljestvici album opet vraća na prvo mjesto najbolja je preporuka za slušanje.

Poslušajte hit singl s albuma pod naslovom "Take Me to the King". 

 

Izdvojeno
Izvođači