Croatian English German Italian

Snažna poruka nade

„Često se ne možemo izdići iznad bolnih pitanja. Živimo, a naš pogled je usredotočen na prošle bolne događaje. To me inspiriralo. Bog mi je dao baš takvu, bolnu priču, ali mi je dao i put kojim trebam ići da se izvučem.“, kaže Danniel Gokey osvrćući se na svoje životno iskustvo koje je pretočio u pjesmu „Hope In Front Of Me“. Predstavljamo jedinstvenoga mladog pjevača prekrasnoga glasa i njegovu poruku: „Uvijek ima nade!“
Autor: AD/Laudato Photo: info.ncagr.com nedjelja, 31. kolovoza 2014. u 12:03
Foto

Za Danniela Gokeya, mladoga američkog pjevača koji je svoj pjevački talent prvi puta pokazao na „American Idolu“, glazba je zaista lijek za dušu. Svu dobrobit glazbe i njenu moć da prenese poruku nade cijelome svijetu rijetko tko će bolje razumjeti nego ovaj mladi pjevač.
Danniel je živio u sretnom braku sa Sophiom. Upoznali su se još u srednjoj školi, a vjenčali 2004. godine. Danielova supruga imala je urođenu srčanu manu i obavljala rutinske kontrole. Obavila je i svije rutinske operacije koje su joj omogućavale normalan rad srca. Međutim, stanje joj se u jednom trenutku pogoršalo i liječnici su zaključili da moraju ponoviti prvu operaciju modernijom tehnikom.

Operacija je sama po sebi opet trebala biti rutinska i trajati 6 sati. No, trajala je duplo dulje te nakon 12 sati još nije bila dovršena i liječnici je nisu mogli privesti kraju. Sophiu su prebacili na aparate, a Danny je počeo intenzivno moliti. Molio je i u njezinoj sobi i često joj je pjevao. Sophia nakon operacije i premještanja na „umjetno srce“ nije dolazila k svijesti sve do zadnjeg dana, kada joj je Danny opet zapjevao. Sophia se nije probudila, ali niz njeno lice odjednom su potekle suze. Bolničko osoblje iznenađeno je promatralo taj oproštaj dvoje ljudi koje veže velika ljubav. Istoga dana liječnici su rekli Danielu da ne postoji više ništa što mogu učiniti te da im jedino preostaje da Sophiu isključe s aparata.

Nakon smrti supruge Danielov svijet se srušio. Bol koju je osjećao ništa nije moglo zaliječiti, a Daniel je jedino svjetlo vidio u nadi: „Uspio sam se izdići iz boli i očaja jedino zbog nade. Ako nemate nadu, ne možete ići naprijed. Ja sam imao nadu u sebi.“  Danielova pokojna supruga jako je voljela njegov glas i smatrala da Daniel ima izniman talent koji treba razviti. Poticala ga je da se prijavi na „American Idol“, da riskira i vidi gdje će ga to odvesti. Još prije operacije obećao joj je da će to učiniti, a nakon njezine smrti to obećanje dalo mu je nadu: „Htio sam ispuniti obećanje i reći time cijelom svijetu tko je bila moja supruga, koliko sam ju volio i poručiti svima da postoji nada.“

Četiri tjedna nakon bolnog i neočekivanog gubitka supruge Danny je pristupio audiciji „American Idola“. Bio je to za njega težak korak i nije bio siguran hoće li uopće uspjeti stati na pozornicu. Međutim, obećanje koje je dao Sophiji i njegov jedinstven glas te sve emocije koje je stavio u taj projekt, rezultirale su trećim mjestom na „American Idolu“. Ubrzo nakon toga, Danny Gokey ozbiljno se počinje baviti glazbom. Njegova karijera utemeljena je na iskustvu patnje i gubitka, ali i na iskustvu nade koju sada želi pružiti svima koji ju ne vide. Rezultat te želje je pjesma „Hope In Front Of Me“ koja je ovoga tjedna zauzela  prvo mjesto Billboardove top ljestvice kršćanskih pjesama. Poslušajte!

 

Izdvojeno
Izvođači