Croatian English German Italian

The Gift

Ovoga tjedna predstavljamo pjesmu koja je zauzela prvo mjesto na Billboardovoj ljestici gospel pjesama: The Gift američkog gospel glazbenika Donalda Lawrencea, koji slovi za jednu od najutjecajnijih figura u suvremenom gospel stvaralaštvu.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: thegospelguru.com četvrtak, 07. studenog 2013. u 17:48
Foto

Donald Lawrence, pedesetdvogodišnji glazbenik, tekstopisac, pjevač, umjetnik i glazbeni producent završio je glazbenu naobrazbu u konzervatoriju u Cincinnatiju, a već za vrijeme studija bio je zadužen za organiziranje i vođenje glazbene službe u baptističkoj crkvi kojoj pripada. Njegov talent i znanje s područja glazbe očitovao se na različite načine: između ostalog jedno je vrijeme podučavao pjevanju članice grupe En Vogue i pisao pjesme za američki gospel sastav The Clark Sisters.

Prvi veliki korak nakon glazbene produkcije za legendarnu Stephanie Mills za Lawrencea je bila suradnja sa tada regionalnim sastavom Tri-City Singers, koji su uskoro postali međunarodno priznati i poznati sastav te slove kao jedan od najpopularnijih gospel sastava devedestih godina. Donald Lawrence & The Tri-City Singers producirali su zajedno osam albuma, a prvi samostalni Lawrenceov album izlazi 2004. godine pod nazivom «I Speak Life». 2009. godine uslijedio je drugi solo album «The Law of Confession. Part 1.», a 2011. izlazi i treći: «YRM (Your Righteous Mind)». 

Ovotjedni broj jedan na ljestvici gospel pjesama nalazi se na albumu «Best For Last». Album je nastao prilikom dvadesete obljetnice Lawrenceove glazbene karijere i prisutnosti u svijetu gospel glazbe. Album nije standardan u smislu da sadrži ono najbolje iz njegove glazbene karijere i suradnje s ostalim glazbenicima, nego se radi o najistaknutijim pjesmama snimljenima uživo. Album je izdan u rujnu ove godine. 

Pjesma «The Gift» odmah na početku plijeni pozornost slušatelja odlučnim i snažnim ritmom te uvodnim riječima: «The gift, it looks good on you», koje poručuju da je Božja milost čovjeku podarila brojne darove koje treba naučiti nositi i upotrebljavati unatoč strujanjima u svijetu koji pokušavaju oduzeti samopouzdanje.

Donald Lawrence za sebe kaže da je vrlo izbirljiv što se tiče vokala u svojim pjesmama što je i u ovoj pjesmi potvrdio i pokazao da surađuje s profesionalcima iznimnih vokalnih sposobnosti. Od početka do kraja pjesme vokali ne ostavljaju slušatelja ravnodušnim, pršte energijom i srčanošću, a pjesmu će, zahvaljujući između ostaloga i njima većina vjerojatno odslušati i više puta.

 

Izdvojeno
Izvođači