Croatian English German Italian

Životna borba izražena pjesmom: Jamie Grace

Jamie Grace, mlada američka pjevačica, koju smo već predstavili na "Svjetskim top listama" opet je zaslužila punu pozornost. Njezina pjesma "Beautiful Day" osmi je put na prvome mjestu Billboardove top ljestvice kršćanskih pjesama. Preporučamo i još dvije njezne pjesme: "Come to Me" i "Holding On"!
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: myktis.com subota, 14. lipnja 2014. u 12:54
Foto

Jamie Grace, dvadesetjednogodišnja pjevačica iz Atlante relativno je nedavno započela svoju glazbenu karijeru. 2012. godine objavila je debitantski singl pod nazivom "Hold me (feat. tobyMac)", koji je ostvario zapažen uspjeh.

"Hold me" je nominiran za nagradu Grammy 2012. godine, a Jamie Grace je ujedno bila i najmlađa kandidatkinja za nagradu. 

Uspješna mlada pjevačica, prvostupnica dječjeg i mladenačkog razvoja Point Universityja, uspjeh koji je postigla u pjevačkoj karijeri vrlo dobro koristi i u svom profesionalnom okruženju. Naime, pokušava svoje pjesme iskoristiti kako bi motivirala djecu i mlade, s posebnim naglaskom na mlade tinejdžerske dobi. Na taj aspekt profesionalnoga djelovanja pjevačicu je  potaknulo vlastito iskustvo. S jedanaest godina dijagnosticiran joj je Tourettov sindrom i, kako tvrdi, zbog toga joj je trebala maksimalna podrška, pa je iz vlastitog iskustva shvatila važnost pružanja ohrabrenja, ljubavi i podrške u dječjoj i mladenačkoj dobi, osobito u susretu sa životnim poteškoćama.

Jamie Grace vrlo otvoreno i iskreno progovara o svojim vjerničkim osjećajima: "Odrasla sam u kući u kojoj svi vole Gospodina, osluškuju ga i slušaju njegovu volju, naziru Božji plan u svemu što se događa, čak i onda kada život zaista postane težak. Sa sedam godina postala sam kršćanka i sjećam se kako mi je moj otac govorio da mene, baš mene voli sam Kralj svijeta i da je baš mene stvorio sam Stvoritelj svemira. Morala sam se sprijateljiti s Njim."

 

Problem Tourettovog sindroma, anksioznosti i opsesivno – kompulzivnog poremećaja mlada je pjevačica počela osjećati s devet godina, a dvije godine kasnije liječnici su ustanovili dijagnoze. Jamie Grace osjetila je frustraciju u borbi s Tourettovim sindromom, s obzirom da se sa sindromom morala naučiti nositi jer nije izlječiv. 

Obične, svakodnevne stvari odjednom su postale velik izazov: "Morala sam se naučiti nositi s nečim što nisam u mogućnosti kontrolirati. Hodanje je postalo izazov, odlazak u školu, sam moj govor je postao izazov, a da ne govorim o prijateljstvima koje sam htjela sklapati i održavati. Previše vremena sam provela sama u svojoj sobi, umorna od toga da me djeca gledaju čudno, da me se boje, da me nazivaju svakakvim imenima, umorna od činjenice da nisam prihvaćena jer sam drukčija."

 

U toj fazi, Jamie je počela razmišljati: "Možda mene Bog, koji voli sve ljude, ipak ne voli na isti način kao što voli druge." Gledajući svoju obitelj, roditelje i sestru, vidjela je kako bi trebao izgledati odnos prema Gospodinu, pun ljubavi i stalnog otkrivanja Njegove volje, ali bila je činjenica da nitko nije prolazio kroz ono što je Jamie prolazila. Danas je zahvalna Gospodinu što ju je okružio baš s takvim ljudima i takvom obitelji, koja joj je uvijek pružala podršku i na njezine sumnje i poteškoće odgovarala: "Bog te voli, On te stvorio, On ima plan za tebe."

Obitelj joj je pokazala da nije važno što ljudi zbog svojih predrasuda i neznanja misle o njoj, nego da je najvažnije ono što Bog o njoj misli. 

"Kroz svoje iskustvo naučila sam da svaki čovjek u životu prolazi kroz nešto veliko, teško i naizgled nepremostivo. Ali, ljepota života je upravo u tome: bez obzira koliko je teško, koliko je velik problem pred kojim stojimo, Bog je uvijek veći. On ima kontrolu nad svime, a mi uvijek, bez obzira na poteškoće možemo odlučiti doći Gospodinu i povjeriti mu sve. On će nas uzeti za ruku i biti s nama.", zaključuje Jamie. 

Poslušajte singl mlade američke pjevačice Jamie Grace, koji je po osmi put na prvome mjestu top liste, pod nazivom "Beautiful day".  Preporučamo i druge dvije pjesme: "Come to Me" i "Holding On", koje možete poslušati na linkovima ispod videa! 

 

Pjesma "Come to Me"

Pjesma "Holding on"


Izdvojeno
Izvođači