Croatian English German Italian

Životna borba izražena pjesmom

Ovoga tjedna prvo mjesto Billboardove top - ljestvice najslušanijih kršćanskih pjesama osvojila je mlada američka pjevačica Jamie Grace, s pjesmom "Beautiful Day". Poslušajte pjesmu i saznajte kako se hrabra Jamie Grace bori s brojnim životnim poteškoćama.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: letras.mus.br utorak, 14. siječnja 2014. u 12:38
Foto

Jamie Grace, dvadesetjednogodišnja pjevačica iz Atlante započela je relativno nedavno svoju glazbenu karijeru. 2012. godine objavila je debitantski singl pod nazivom "Hold me (feat. tobyMac", koji je ostvario zapažen uspjeh.
"Hold me" je nominiran za nagradu Grammy 2012. godine, a Jamie Grace je ujedno bila i najmlađa kandidatkinja za nagradu. Iste godine singl je nominiran za Billboardovu nagradu i dvije Dove nagrade. Jamie Grace osvojila je nagradu Dove kao najbolja nova umjetnica godine. 

Uspješna mlada pjevačica je prvostupnica dječjeg i mladenačkog razvoja Point Universityja. Uspjeh koji je postigla u pjevačkoj karijeri vrlo dobro koristi i u svom profesionalnom okruženju. Naime, pokušava svoje pjesme iskoristiti da motivira djecu i mlade, s posebnim naglaskom na mlade tinejdžerske dobi. Na taj aspekt profesionalnoga djelovanja pjevačicu je  potaknulo vlastito iskustvo. S jedanaest godina dijagnosticiran joj je Tourettov sindrom i, kako tvrdi, zbog toga joj je trebala maksimalna podrška, pa je iz vlastitog iskustva shvatila važnost pružanja ohrabrenja, ljubavi i podrške u dječjoj i mladenačkoj dobi, osobito u susretu sa životnim poteškoćama.

Jamie Grace vrlo otvoreno i iskreno progovara o svojim vjerničkim osjećajima: "Odrasla sam u kući u kojoj svi vole Gospodina, osluškuju ga i slušaju njegovu volju, naziru Božji plan u svemu što se događa, čak i onda kada život zaista postane težak. Sa sedam godina postala sam kršćanka i sjećam se kako mi je moj otac govorio da mene, baš mene voli sam Kralj svijeta i da je baš mene stvorio sam Stvoritelj svemira. Morala sam se sprijateljiti s Njim."

Problem Tourettovog sindroma, anksioznosti i opsesivno – kompulzivnog poremećaja mlada je pjevačica počela osjećati s devet godina, a dvije godine kasnije liječnici su ustanovili dijagnoze. Jamie Grace osjetila je frustraciju u borbi s Tourettovim sindromom, s obzirom da se sa sindromom morala naučiti nositi jer nije izlječiv. 

Obične, svakodnevne stvari odjednom su postale velik izazov: "Morala sam se naučiti nositi s nečim što nisam u mogućnosti kontrolirati. Hodanje je postalo izazov, odlazak u školu, sam moj govor je postao izazov, a da ne govorim o prijateljstvima koje sam htjela sklapati i održavati. Previše vremena sam provela sama u svojoj sobi, umorna od toga da me djeca gledaju čudno, da me se boje, da me nazivaju svakakvim imenima, umorna od činjenice da nisam prihvaćena jer sam drukčija."

U toj fazi, Jamie je počela razmišljati: "Možda mene Bog, koji voli sve ljude, ipak ne voli na isti način kao što voli druge." Gledajući svoju obitelj, roditelje i sestru, vidjela je kako bi trebao izgledati odnos prema Gospodinu, pun ljubavi i stalnog otkrivanja Njegove volje, ali bila je činjenica da nitko nije prolazio kroz ono što je Jamie prolazila. Danas je zahvalna Gospodinu što ju je okružio baš s takvim ljudima i takvom obitelji, koja joj je uvijek pružala podršku i na njezine sumnje i poteškoće odgovarala: "Bog te voli, On te stvorio, On ima plan za tebe."

Obitelj joj je pokazala da nije važno što ljudi zbog svojih predrasuda i neznanja misle o njoj, nego da je najvažnije ono što Bog o njoj misli. 

"Kroz svoje iskustvo naučila sam da svaki čovjek u životu prolazi kroz nešto veliko, teško i naizgled nepremostivo. Ali, ljepota života je upravo u tome: bez obzira koliko je teško, koliko je velik problem pred kojim stojimo, Bog je uvijek veći. On ima kontrolu nad svime, a mi uvijek, bez obzira na poteškoće možemo odlučiti doći Gospodinu i povjeriti mu sve. On će nas uzeti za ruku i biti s nama.", zaključuje Jamie. 

Poslušajte novi singl mlade američke pjevačice Jamie Grace pod nazivom "Beautiful day".  

 

Izdvojeno
Izvođači