Dok je župnik svečal hižu - iliti o blagoslovu obitelji

Čišćenje, pomirenje. Ne možeš primiti blagoslov ako nekoga mrziš. Ne možeš prinijeti žrtvu Bogu, ako se prije toga ne pomiriš s bratom svojim. I koliko sam još takvih pomirenja vidio kad sam išao u pratnji svom župniku... To je ta snaga, ta ljepota, taj smisao - Bog dolazi! Kuca na tvoja vrata - otvori Mu ih i primi darove koje ti nezasluženo želi dati jer te beskrajno voli...
01. siječnja 2016.

Jedini koji me nikad nije napustio jest Bog Isusa Krista, On je Bog vjeran i naš Tata

Postoji li kroz povijest ljudskog postojanja bog kojem bi se čovjek mogao obratiti riječju - tata? Ne postoji. Ni „svemogući google“ ga neće naći. Samo Bogu Isusa Krista čovjek može reći - Tata. Jer On to Jest.
23. prosinca 2015.

Kolodvor

Sva svrha srca je u tome da se nesebično potroši. Ono je kolodvor koji živi dokle god ima susreta, dokle god se prolazi njime, čeka, strepi, moli, tuguje, odmara u bezbrižnom promatranju raznobojnih vlakova koji prolaze njime.
23. rujna 2015.

Ustat ću i poći svome Ocu

Nema drugog puta doli biti vjeran Bogu, truditi se otkrivati i slijediti Njegovu volju. Svako drugo rješenje ne može nas dovesti do sreće, do uspjeha do smisla. Nema Uskrsa bez Križa. Tu istinu koju je tako jasno svojim životom potvrdio Isus Krist ne može ništa zamijeniti.
19. kolovoza 2015.

U susret svetom Stepincu

Nismo ni svjesni koliko velikog sveca je Bog podigao baš u našem hrvatskom narodu i tek ćemo u budućnosti vidjeti što je to Bog učinio po svom vjernom sluzi kardinalu Viktoru Alojziju Stepincu za hrvatski narod i Crkvu, kako na ovim prostorima tako i za univerzalnu Crkvu.
09. lipnja 2015.

Ne bojte se biti sveti!

Svibanj je. Marijin mjesec. Već neko vrijeme „progoni“ me misao koja mi neda mira - biti svet. Netko bi se mogao nasmijati, jer predodžba o svecima je toliko kriva da velik broj ljudi smatra da to nije za njih, nego za neke „posebne“, „odabrane“.
21. svibnja 2015.

Slušaj, vidi, opipaj kako život miriše!

Miris je nešto što prodire duboko u naše biće, ili pak izlazi iz njega. Ništa nije tako kadro prodrmati našu nutrinu u bilo kojem trenutku kao miris. I ništa tako ne daje živost osjećajima i sjećanjima kao mirisi. Oni oživljuju. Kao da bude u nama ono iskonsko.
23. travnja 2015.

Opus Dei

Moram Vam priznati da sam tek sad, u 33-oj godini svog života, po prvi put ozbiljno postavio pitanje Bogu - što Ti Bože zapravo hoćeš od mene? Mislim, pitao sam se ja to često, ali ni jednom dosad onako ozbiljno, svjesno, koncentrirano… Što Ti želiš Bože od mene?
26. lipnja 2014.

S vjerom protiv praznovjerja

Postao sam praznovjeran nakon utakmice Hrvatske protiv Brazila, jer nešto se čudno dogodi svaki put kad ja odlučim gledati koji od nastupa naših športaša na međunarodnim natjecanjima. Naime, dogodi se to da naši izgube. Ponekad i već dobivenu tekmu.
14. lipnja 2014.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 57)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|