'Progledaj srcem' kaže: Ostani u ovoj zemlji! Dođi i vidi! Čime i zašto ti izvođači 'osvajaju'?

Sportska dvorana nije Bogu posvećeni crkveni hram. Ali ozračje koje se na 'Progledaj srcem' doživi emanira posvećenost.
28. veljače 2017.

Željko Babić - zašto čudan i čudesan

Željko Babić, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, za svog je mandata malo pričao, a puno rekao. I ostavio je traga. Babić je ponizna osoba i Isusov svjedok, nadasve.
02. veljače 2017.

Čestitka uz 25 godina obranjene Hrvatske: Vukovar nije bio izdan!

Dogodila se istinska i najljepša čestitka uz 25. godišnjicu obrane Hrvatske, kruna čijeg se krvavog rađanja na osobit način odvijala u Vukovaru.
25. studenog 2016.

Zašto nisam za kulturno-umjetnički sadržaj komemoracija 18. studenog?

Već niz godina 'osmišljeni' kulturno-umjetnički sadržaj komemoracija u Vukovaru i Škabrnji 18. studenog u meni izaziva bol i tugu. Ali ne zbog potresnoga što bude izrečeno, jer tu autentično potresnoga, iz prve ruke od strane ljudi koji su najveće strahote ratnog stradanja doživjeli, nećete i ne možete vidjeti.
20. studenog 2016.

Napade na Crkvu u Hrvatskoj više olako ne prihvaćaju ni nevjernici

U Hrvatskoj je u zadnje vrijeme primjetna zrela i ohrabrujuća pojava kako se napadi na različita očitovanja Crkve u društvu od strane moćnog medijskog 'establishmenta' u javnosti više ne uzimaju zdravo za gotovo.
17. listopada 2016.

Kad uvjetovanje postane jedino političko znanje i disciplina

Naš Bog je pragmatičan. Mi pomislimo, kako tako ulazi u kompromis, On kaže, Ne vidiš krajnji ishod i cilj puta. Bog ne izvodi velika, milosna djela samo po kreposno najboljima, ničim uprljanima. Može nas okruživati i možemo baštiniti zlo, ali Bog izvodi na dobro i čini dobro mnogima, po ljudima koji surađuju s njim, nekad nevjerojatnim i po ljudsku, u nekoj fazi, neshvatljivim, iz našeg kuta pogleda i odbojnim, nama neprihvatljivim putevima i načinima.
09. lipnja 2016.

Građanska nekultura kao herojski čin

Dva je p(r)omaknuća u percepciji uljuđenog građanskog ponašanja donio prvi nacionalni ''Hod za život'' u Hrvatskoj. Novo poimanje hrabrosti i kvalifikaciju njegovih sudionika kao fašista. Hod je bio eksperimentalna nastava kako neki poimaju sadržaj željenog predmeta Građanski odgoj u školama.
25. svibnja 2016.

Koga 'uznemiruju' sveci - snažna snaga okupljanja u zajedništvo, poticaja na dobro i proslavu Boga

Boravak tijela sv. Leopolda u Hrvatskoj svela bih pod dojam – bilo je to slavlje i demonstracija života! Bilo je to okupljanje oko Svetoga. Obitelji, parova, samaca, zajednica, svih slojeva, gospode i težaka, bez obzira na potrebu i zdravlje nutarnjeg stanja.
24. travnja 2016.

Susret Istoka i Zapada – veliki znak i zagovorni dar sv. Leopolda

Osoba koja poznaje duh, život nekog sveca te Božju pedagogiju koja izvanjski cvat daje po zalijevanju nečijeg prethodnog umiranja, žrtvovanja, ne može ne osjetiti i uvidjeti da je i ovogodišnji čudesnim nazivani susret pape Franje i poglavara Ruske pravoslavne Crkve, patrijarha Kirila, plod prinosa sv. Leopolda Bogdana Mandića.
15. travnja 2016.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 70)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >|