Odreci se samoga sebe

Isus nam na više mjesta u evanđeljima govori da se odreknemo samih sebe ili da prodamo sve što imamo i tada krenemo za njim.
01. ožujka 2017.

Newton i Bog Stvoritelj - znanost i vjera

Kako se netko usudi tumačiti svemir slijepim i plitkim materijalističkim načelima ili pak reći da priroda ne vodi k Svemogućem Bogu?
12. travnja 2016.

Čudotvorni kip Svete Marije blagoslovljene i nositeljice života u Sigetu

Moju pažnju je Sveta Marija blagoslovljena privukla prvo kao čudnovata, ali kasnije definitivno kao čudotvorna. Sada ju tako promatram i čvrsto vjerujem u njezinu čudotvornost.
08. travnja 2016.

Bez vjere u Kristov dolazak nemoguće je zamisliti Božić

Živimo vrijeme u kojem se čovjek straši tišine i samoće. Živimo vrijeme tehnike koja bi trebala imati funkciju oslobođenja čovjeka, a ona sve više zarobljava čovjeka.
12. prosinca 2015.

Bez Došašća - dolaska k Bogu - nema Našašća - nalaska Boga

Došašće uvijek teži Našašću - Božiću. Taj se proces ostvaruje kroz Došašće Boga čovjeku i Došašće čovjeka Bogu u Našašću - nalaženju Ljubavi.
03. prosinca 2015.

Što bi Europa bila bez Krista?

Što se više istražuje europska povijest biva najjasnije da je kršćanstvo sraslo u svim porama društva koliko god to sekularno ili ideologizirano društvo odbacivalo. Zbog toga je neminovno da ako se Europa nadalje bude odricala Krista, ta Europa izgrađena na Kristu, sva europska kultura, sve što Europu čini Europom, će propasti.
28. studenog 2015.

Obrati se svijete i vrati se Bogu

Ali ti svijete kao da ne žališ i tuguješ za svima jednako i to me boli. Kao da za tebe postoje vrjedniji ljudi i kao da si tužan samo za nekima, a to me isto boli i ja ne želim biti dio takvoga svijeta koji jednog čovjeka žali, a drugog ni ne želi vidjeti.
17. studenog 2015.

Probudi se Domovino

Budi se sad zemljo, Domovino mila, Ne daj da ti slome krhka tvoja krila.
10. studenog 2015.

Bijela kuga propalih civilizacija i sadašnjih naroda

Sve dok je kod velikog kulturnog naroda poput Rimljana bilo vjere, ćudoređa, sređenog obiteljskog života, obiteljskih zajednica, poštenja i požrtvovnosti, bili su silni, hrabri i tako su postali gospodari cijeloga tada poznatoga svijeta. Kad su pak napustili te stare vrline te počeli rušiti obiteljsko ognjište, predavati se nastranostima i te iste smatrati prirodnima, strmoglavce su jurnuli u vlastitu propast.
04. studenog 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 33)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >|