FOTO: Marija fest 2013, Molve

Festival duhovne glazbe Marija fest 2013., održan je 13.10. u Molvama. U podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupilo je deset izvođača koje su odabrali organizatori.
Photo: Nikola Uroić / laudato.hr ponedjeljak, 14. listopada 2013. u 18:55

Festival duhovne glazbe Marija fest 2013., održan je 13.10. u Molvama. U podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupilo je deset izvođača koje su odabrali organizatori.

Već četvrtu godinu zaredom, uoči samog festivala, za sve sudionike Festivala organiziran je glazbeno-duhovni kamp. Tako je, 12. listopada, predavanje održao legenda hrvatske glazbene scene Čedo Antolić. Mladi su sudjelovali na glazbenim radionicama i skladali nove pjesme, a na kraju dana, na svetoj misi i klanjanju, svi su zajedno, zahvalili Gospodinu na Njegovoj Majki, darovane talente i svoje živote.

Dan festivala započeo je svečanom svetom misom u molvarskom svetištu, koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

U večernjim satima započeo je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije jedanaesti po redu Marija fest. Pred okupljenim slušateljima, koji su ispunili crkvu do posljednjeg mjesta prvi je nastupio Zbor mladih Varaždinske biskupije. Kao domaćini, mladi Varaždinske biskupije su pod vodstvom Željka Martinkovića pripremili put festivalu molitvenim pozdravom Djevici Mariji u pjesmi "Salve Regina" (Zdravo Kraljice).

Festival su svojom nazočnošću te duhovnom i materijalnom podrškom pratili varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, vikar Hrvatske provincije franjevaca konventualaca fra Josip Blažević, župnik i gvardijan u Molvama fra tomislav Glavnik, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec i direktorica galerije hrvatske sakralne umjetnosti Laudato Ksenija Abramović.

Marija fest 2013. organizirali su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Molve i galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato, a pokrovitelji su bili Varaždinska biskupija i hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Na Marija festu 2013. nastupilo je deset izvođača, svaki s dvije pjesme. Prva pjesma u nastupu svakoga izvođača bila je sasvim nova marijanska duhovna pjesma, skladana za Marija fest 2013., a drugu pjesmu izvođači su odabrali iz svoga već postojećeg opusa.