Predstavljen CD Bonofest 2013.

Album Bonofest 2013. koji je izišao u nakladi Laudata predstavili su u ime organizatora festivala duhovne glazbe Bonofest fra Ivica Jagodić i direktorica Laudata Ksenija Abramović te Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, u srijedu, 18. prosinca, u Zagrebu.
Photo: Nikola Uroić / laudato.hr srijeda, 18. prosinca 2013. u 17:10

Već osmu godinu održan je festival duhovne glazbe Bonofest u Vukovaru i to u svibnju ove godine pod vodstvom fra Ivice Jagodića. Kako je rekao, osobita mu je čast predstaviti album Bonofest 2013.

„Ovom prilikom želio bih se zahvaliti Miri Vidoviću koji već osmu godinu svojim tehničkim znanjima sudjeluje u realizaciji našeg Bonofesta u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Također, želio bih s zahvaliti i našim najboljim prijateljicama Ivani i Mariji Husar na njihovom trudu oko organizacije ovog festivala. Zahvaljujući nakladničkoj kući Laudato pronašli smo novi vizualni identitet po kojem smo sad prepoznatljivi te ovom prilikom zahvaljujem direktorici Laudata Kseniji Abramović“, istaknuo je fra Jagodić.  

Naime, prije dvije godine je započela suradnja između festivala Bonofesta i Laudata, a sad je već treći album izišao u Laudatovoj nakladi. Svoje zadovoljstvo suradnjom izrazila je i direktorica nakladničke kuće Laudato Ksenija Abramović koja je zahvalila svim pjevačima na njihovim duhovnim pjesmama.

„Te su pjesme stigle nama danas iz Marijinog mjeseca, kada su bile izvedene, pod geslom festivala: 'Vjera je dar', da nas malo ogriju u ovim zimskim danima. O toj vjeri nam je toliko divno govorio fra Zvjezdan koji je, vjerujemo, i sada s nama. Sveti Franjo je rekao za Isusa da nam je ostavio primjer da i mi slijedimo njegove stope – i kao što je Franjo slijedio Isusa, tako je i Zvjezdan slijedio Franju i ostavio nam divno svjedočanstvo kršćanske vjere“, poručila je direktorica Laudata istaknuvši svoju želju da i Vukovar nakon svih teških godina pronađe mir i radost.  

Prisutnima se obratila i urednica albuma Bonofest 2013. Marija Husar Rimac koja je naglasila kako je festival duhovne glazbe Bonofest njezina velika ljubav te je istaknula njegovu važnost.

„Zbog upornosti fra Ivice nalazimo se ovdje danas i predstavljamo novi album s ovogodišnjeg Bonofesta što me jako veseli. Osobito sam sretna zbog održavanja jednog ovakvog festivala u Vukovaru koji okuplja mlade i dolazimo do njihovih srdaca“, poručila je Marija Husar Rimac.

Album Bonofest 2013. Predstavila je u Ivana Husar Mlinac koja se pridružila čestitkama mladim talentiranim pjevačima koji su nastupili na ovogodišnjem festivalu.

„Veseli me što Bonofest okuplja mlade talentirane mlade pjevače te me raduje činjenica da će festival postajati sve kvalitetniji i bolji“, naglasila je Ivana Husar Mlinac.

Provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Željko Železnjak istaknuo je svoju potporu fra Ivici Jagodiću te festivalu Bonofest koji nalazi svoj put do mladih u i izvan Vukovara.

U glazbenom dijelu programa sudjelovale su Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Mlinac, a program je vodila Martina Tomčić.

Prilikom predstavljana albuma Bonofest 2013. bio je prikazan i video spot grupe Slyric 33 „Odaberi“ koji možete pogledati ovdje.

Na CD-u se nalazi 16 pjesama s ovogodišnjeg Bonofesta održanog u Vukovaru i to njih 15 u live verziji s festivala te pjesma „Utjeha“ koja je snimljena i u studijskoj verziji:

1. VJERA JE DAR - VIS Trinity
2. VIŠE OD SVEGA - Mia Kordić
3.  ODABERI - Sliryc 33
4. TVOJA DO KRAJA - Adrijana Baković
5. HOSANA - Antonio Tkalec
6. DOBAR K'O KRUH - Ivo Šeparović
7. VRATI MI VJERU - Mario Brkić
8. VJERUJEM - Željka Marinović
9. POZIV - Petra Antolić
10. MOJ BOG - Goran Bošković
11. SLAVIM TE BOŽE JOŠ VIŠE - Čedo Antolić
12. DOĐI KRUŠE ŽIVOTA - Djordjija Palić
13. U LJUBAVI TVOJOJ – Emanuel
14. BILO BI LAKO - Carla Belovari
15. UTJEHA - Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Nina Badrić