Promocija filma "Nikad se nisu vratili"

Povijesna istina oživljena je u prepunoj dvorani Kina Europa u Zagrebu je 16.09.2014. prikazan dokumentarni film „Nikad se nisu vratili“ u produkciji Laudata. Više od 500 posjetitelja na kraju projekcije ustalo je i zapjevalo „Oj ti, vilo Velebita“.
Photo: Laudato srijeda, 17. rujna 2014. u 15:56

Film „Nikad se nisu vratili“ razotkriva povijest koju su krivotvorile komunističke vlasti te ispravlja desetljećima dugu nepravdu zbog slavljenja 27. srpnja 1941. godine kao početka antifašističkog ustanka u Hrvatskoj. Tog je dana u mjestu Srb nedaleko od Gračaca zapravo započelo protjerivanje, ubijanje, paljenje i uništavanje svega što je u tom kraju imalo pridjev hrvatski.

Mjesto Boričevac je u suludom četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorjelo u samo sat vremena, a njegovi stanovnici protjerani su po cijelom svijetu i nikad se poslije toga nisu smjeli vratili kućama. Ništa se nije promijenilo ni uspostavom demokratske Hrvatske. Obnovljen je tek spomenik u Srbu pod kojim se i danas šire komunističke laži o tobožnjem antifašističkom ustanku.