Prvi dan Marija festa 2014.

Sudionici dvanaestog po redu festivala duhovne glazbe „Marija fest“ okupili su se u subotu, 11. listopada na glazbeno-duhovnom kampu u Molvama. Profesorica Denis Vasilj održala je predavanje mladim glazbenicima i pružila im vrijedne spoznaje koje su u praktičnom dijelu zajedno imali prilike i uvježbati
ponedjeljak, 13. listopada 2014. u 20:37

Već petu godinu zaredom, dan uoči festivala duhovne glazbe „Marija fest“ organizira se za sve sudionike Festivala glazbeno-duhovni kamp. U subotu, 11. listopada, predavanje „Interpretacija suvremen duhovne pjesme (glazbe)“ održala je profesorica Denis Vasilj. Sudjelovali su: VIS Proroci iz Subotice, Apostoli mira iz Zagreba, VS Matheus iz Bizovca, VIS Izidor i Mihovil iz Splita i Ana Marija Šarić iz Samobora.  

Na početku glazbeno-duhovnog kampa okupljenima se pozdravnim govorom obratila direktorica Laudata Ksenija Abramović. Na početku je naglasila svoju zahvalnost mladim glazbenicima, koji već godinama prepoznaju ljepotu zajedništva na Marija festu i obogaćuju duhovnu glazbenu scenu novim marijanskim pjesmama.

U praktičnom dijelu profesorica je mlade glazbenike provela kroz vježbe intonacije, izgovora, artikulacije i dikcije, disanja, držanja i mimike.

Više od 70 mladih izvođača zajedno su uvježbali pjesmu „Majko, tebi pjevamo“ za koju je riječi napisala Josipa Dević, a glazbu potpisuje Viktor Kesler. Pjesma „Majko, tebi pjevamo“ ujedno je i himna ovogodišnjeg Marija festa, koju su mladi vrlo brzo prigrlili i već ju rado izvode.
 
Prvi dan dvanaestoga festivala duhovne glazbe Marija fest završio je svetom misom i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Misu i klanjanje glazbeno i molitveno animirali su sudionici Marija festa.