Duhovna obnova u sklopu proslave desete obljetnice župe blaženog Alojzija Stepinca

u župi blaženog Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu, o desetoj obljetnici njezina osnutka, održana je duhovna obnova.
Autor: IKA/Laudato/F.M.S. Photo: IKA četvrtak, 25. listopada 2018. u 13:36

Brojni vjernici, kako domaći župljani tako i iz ostalih župa grada sudjelovali su u prigodnom duhovnom programu, koji je svakoga dana i prijepodne i navečer započinjao pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji nakon koje je bilo Misno slavlje i klanjanjem pred Presvetim.

Misu je predslavio umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Alojzije Asić.

- Cilj duhovne obnove uništiti 'bakterije' našeg srca i naše nutrine gdje su najveći problemi, Isus nas želi ozdraviti, iscijeliti, želi da promijenimo svoj život, svoje misli riječi i djela u skladu s Božjom voljom. Istinski susret s Isusom mijenja čovjeka, govore nam o tome brojni primjeri iz Biblije. Pozvani smo kao kršćani biti ljudi koji će svoj život najbolje iskoristi, da budemo svjetlo ovome svijetu - razložio je na početku predslavitelj Asić

vlč. Asić je kroz brojna svjedočenja potvrdio  kako se 'Gospodin za nas uvijek brine, pomaže, proviđa' te kako Bog ostaje prisutan u svome narodu.

Kroz sve dane duhovne obnove vjernici su imali mogućnost za sakrament pomirenja i duhovni razgovor.

Župnik Ćurić zahvalio je predslavitelju na slavlju duhovne obnove napose na srčanom propovijedanju, koje je bilo popraćeno različitim primjerima iz Biblije i zgodama iz svakodnevnog života.

Obnovu je pjevanjem animirao župni pjevački zbor.

 

Da biste komentirali, prijavite se.