Misa zahvalnica u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Župnik Lenić u svojoj je homiliji pojasnio evanđelje te nedjelje u kojem nas Isus poučava kako smo kao kršćani pozvani ljubiti Gospodina svim srcem i svoj dušom svojom, a bližnjega kao sebe samoga.
Autor: B.Lukačević/Laudato/D.T. ponedjeljak, 30. listopada 2017. u 16:48

Misa zahvalnica bila je u nedjelju 29. listopada u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu posebno svečana. Uz oltar, križ, slike i kipove u pastroalnom centru, koji su bili urešeni ručnim radovima i cvijećem, čini se, najljepši su ures bila dječica u svečanim narodnim nošnjama. Znakoviti su bili prinosni darovi koje su oni u procesiji donosili na oltara u lijepo ukrašenim košaricama; cvijeće, voće  povrće, namirnice, kruh, vino i voda...

Župnik Lenić u svojoj je homiliji pojasnio evanđelje te nedjelje u kojem nas Isus poučava kako smo kao kršćani pozvani ljubiti Gospodina svim srcem i svoj dušom svojom, a bližnjega kao sebe samoga.

- Ljubav prema Bogu je temelj našeg ljudskog života, platforma na kojoj se gradi naš ljudski život. Iz nje izvire naša ljubav i prema sebi i prema bližnjima, uopće prema životu. Kada se s Bogom računa, bezrezervno pouzdaje, kaga ga se ljubi radi njega samoga, tada se iz te čiste ljubavi mogu graditi i svi drugi odnosi - ustvrdio je župnik Lenić.

 Nastavio je kako danas na poseban način želimo Bogu zahvaliti za tolike njegove milosti.

- Važan izričaj naše ljubavi prema njemu je zahvalnost. Potrebno je otkrivati i biti svjesni silnih Božjih dobročinstava i znati mu reći hvala, jer njegov je blagoslov uz naš ljudski trud svagda na djelu – rekao je.

Upozorivši kako smo zbog svoje sebičnosti postali neosjetljivi za takav stav, župnik je posvjestio da smo pozvani biti Božji suradnici u svijetu kako bi uz Božju potporu i blagoslov ovaj svijet imao napretka.

Slavlje je pjesmom uveličao dječji zbor predvođen s. Monikom Zvonarek, a s njima su uz odrasle pjevala i mnogobrojna djeca – osnovnoškolci, koji su ispunili prve klupe.
 

Da biste komentirali, prijavite se.