Nadbiskup Hranić krstio peto dijete u obiteljima Drežnjak i Begović

Dragi roditelji, čestitam vam na otvorenosti daru života i volio bih da ovaj današnji dolazak prepoznate i kao podršku Crkve vašoj otvorenosti za dar života, rekao je nadbiskup Hranić.
Autor: djos.hr/Laudato/D.T. Photo: djos.hr utorak, 06. ožujka 2018. u 15:32
U župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, 4. ožujka, tijekom svete Mise, krstio je Mariju, peto dijete u obitelji Tomislava i Ane Drežnjak iz filijale Šiškovci te Mihaela, peto dijete u obitelji Gorana i Kristine Begović iz Cerne. Koncelebrirao je domaći župnik vlč. Krešimir Jukić, a slavlje su zajednički animirali zborovi iz Cerne i Šiškovaca.

 - Osobita je prigoda s ovdje okupljenom župnom zajednicom primiti u kršćansku zajednicu dvoje novokrštenika koji su peto dijete svojih roditelja. Dragi roditelji, čestitam vam na otvorenosti daru života i volio bih da ovaj današnji dolazak prepoznate i kao podršku Crkve vašoj otvorenosti za dar života – rekao je u uvodu nadbiskup.

U propovijedi se osvrnuo na naviješten odlomak Evanđelja te rekao kako kršćani, blagujući kruh i vino, i sami postaju hram Božji i trgovina oko Božjeg hrama nastavlja se svaki put kad se na mjesto Isusove ljubavi, za koju je On umro na križu, stavlja netko ili nešto drugo.

- U svoje ime, uime župnika, a siguran sam i uime cijele zajednice mogu čestitati ovim obiteljima što su svoju obitelj pretvorili u ozračje ljubavi. Može li se prihvaćati više djece ako nema ljubavi? Ne može… Jasno je, ako je petero djece u obitelji da svako dijete zahtjeva ljubav, žrtvu, vrijeme. Roditelji koji su otvoreni za dar života odriču se sebe, svoje komotnosti i koji put i svojega životnog standarda… Djeca se u svojoj obitelji najbolje pripremaju na vlastiti bračni i obiteljski život. Ljubav uvijek zahtjeva žrtvu, da onaj koga volim dođe u prvi plan - neke su od misli izrečene u homiliji.

Na kraju Misnog slavlja župnik Jukić zahvalio je nadbiskupu na dolasku i uime čitave župne zajednice čestitao obiteljima Drežnjak i Begović. Nakon     Misnog slavlja nadbiskup se susreo s obiteljima Drežnjak i Begović, a potom i s krizmanicima te Ljubom Boškovićem, kumom kipa zaštitnika Župe sv. Mihaela, arkanđela.

 

Da biste komentirali, prijavite se.