Nadbiskup Hranić podijelio službu akolitata šestorici bogoslova

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić podijelio je službu akolitata šestorici bogoslova, koji se u Đakovu pripremaju za svećeničku službu
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: Patrik Macek/PIXSELL ponedjeljak, 27. studenog 2017. u 12:00

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja u nedjelju 26. studenog u župi sv. Nikole Tavelića na Jelasu u Slavonskom Brodu đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić podijelio je službu akolitata šestorici bogoslova, koji se u Đakovu pripremaju za svećeničku službu.

Petorica su iz Đakovačko-osječke nadbiskupije; Domagoj Brkić iz Nijemaca, Matej Perić iz Tovarnika, Stjepan Krešo iz Tenje, Filip Sertić iz Sibinja i Luka Ćosić iz Slavonskog Broda te Tomislav Vojnić-Mijatov iz Subotičke biskupije. Uz domaćeg župnika Matu Matasovića koncelebrirali su rektor Bogoslovije mo Ivan Andrić, vicerektor dr. Antun Japundžić, duhovnik Karlo Višaticki, ekonom Mato Gašparović i tajnik Dario Hrga.

Aktualizirajući Evanđelje te nedjelje u kojem nas Isus poziva da što god učinimo ili ne učinimo jednom od onih njegovih najmanjih, njemu smo učinili ili nismo učinili, nadbiskup Hranić akolitima je poručio da su oni primanjem te svete službe pozvani pridruživati se tom i takvom Kralju, koji se poistovjetio s malenima, onima na rubu društva s potrebitima, prezrenima, ismijanima.

"Primanjem posudice s kruhom i vinom za slavljenje euharistije pozvani ste njegovati osobito euharistijsku duhovnost, da svaki dan prinosite Bogu sami sebe, svoj život, mladost, svoje sposobnosti, da čitav vaš život bude bogoslužje, da vaš život postane darivanje, duhovna žrtva ugodna Bogu, a vi sami kruh sebedarja", poručio je, među ostalim, akolitima nadbiskup Hranić. Vjernike je pozvao da mole za njih kao i ostale svećenike kako bi bili oko i srce Crkve, koja prepoznaje potrebe ljudi i pokazuje im solidarnost i ljubav.

 

Da biste komentirali, prijavite se.