Priznato Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS)

Mjesno bratstvo priznato je na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku.
Autor: Tiskovni ured Đakovačko-osječke biskupije/Laudato/L.Ž. Photo: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije utorak, 26. studenog 2019. u 08:46
Na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, u subotu, 23. studenoga službeno je priznato Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) sv. Antuna Padovanskog u Otoku, a izborna skupština održana je istog popodneva.

Misu je predvodio fra Dragutin Bedeničić, područni duhovni asistent OFS-a iz Osijeka; a koncelebrirali su fra Martin Dretvić, predsjednik Konferencije duhovnih asistenata iz Vinkovaca te domaći župnik i duhovni asistent otočkog Mjesnog bratstva OFS-a, preč. Antun Knežević. Na misnom slavlju i izbornoj skupštini nazočili su i članovi Vijeća područnog bratstva OFS-a iz Osijeka, predvođeni ministrom Ankicom Šerić. Prije početka homilije fra Martin je pročitao Dekret nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije Đure Hranića o Kanonskom osnivanju Mjesnog franjevačkog bratstva u Otoku.

U homiliji je fra Dragutin, obraćajući se u prvom redu članovima Bratstva, rekao da je u Otoku već duga prisutnost franjevačke duhovnosti.

-  Sada želimo ući u vaše obitelji, želimo proslaviti onoga u kojega vjerujemo, onoga čiji blagdan sutra slavimo – Isusa Krista – Kralja svega stvorenja. Kroz ovo zavjetovanje sv. Franji želimo dokazati koliko smo svojim životom spremni slijediti Evanđelje. Ne smijemo zaboraviti ono što smo primili krštenjem. Moramo slijediti san sv. Franje: "Franjo, idi popravi moju crkvu!" Treba prihvatiti Isusa onako kako ga je prihvatio sv. Franjo. Mi franjevci moramo biti živo Evanđelje - naglasio je fra Dragutin.

Otočko bratstvo OFS-a od svojih početaka djelovalo je pod okriljem Mjesnog bratstva iz Iloka. Kako su sada stvoreni uvjeti za osamostaljenje, dogovorena je izborna skupština. Skupštinu je vodila ministra bratstva OFS-a iz Osijeka, Ankica Šerić. Nakon pozdravne riječi predložila je dnevni red i prešlo se na izbor potrebnih tijela Bratstva. Tajnim glasovanjem izabrano je vijeće Mjesnog bratstva sv. Antuna Padovanskog – Otok kojega čine: Niko Peranović kao ministar; Ivo Tufekčić kao doministar; Danica Mikšić kao tajnica; Tatjana Piljanović kao učiteljica novaka i Eva Miljak kao blagajnica. Članovi vijeća odmah su na skupštini položili zavjete određene Pravilnikom konstitucije.

Na kraju je fra Martin svima zahvalio i zamolio članove OFS-a da nesebično rade, međusobno surađuju na dobrobit cjelokupne franjevačke zajednice.


Da biste komentirali, prijavite se.